נכות זמנית בשל סטומה זמנית במקביל לחופשת לידה?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

11/04/2013 | 22:44 | מאת: מיכל

שלום לך. במהלך ההריון היתה לי התפרצות של מחלת הקרוהן ממנה אני סובלת, אושפזתי בבי"ח ולאחר חודש אשפוז נותחתי במעי הדק ותחילת הגס והוצאה סטומה זמנית שאמורה להסגר בעוד מספר חודשים. 8 ימים לאחר הניתוח במעי נותחתי בקיסרי והתינוקת כעת בפגיה. שאלתי: האם אני יכולה מביטוח לאומי קצבת נכות זמנית על תקופת הסטומה גם אם היא ברובה מקבילה לחופשת הלידה? אם כן, מה הפרוצדורה? תודה.

מיכל שלום, בביטוח לאומי אין כפל קצבאות, בנוסף בתביעה לנכות כללית יש תקופת המתנה בשלושת החודשים הראשונים עליה לא ניתנת קצבה. באפשרותך להגיש בקשה לקצבת נכות זמנית בתום שלושת החודשים שבת שלום,

מנהל פורום זכויות רפואיות