ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

21/03/2013 | 23:49 | מאת: אבי

שלום עקב מחלה נקבע לי אובדן כושר עבודה של 50% ע"י מבטחים. ולכן אני עובד בחצי משרה ומקבל חצי שכר וחצי שכר ממבטחים. בגלל רצוני להמשיך לעבוד נקבע לי 50% (יכולתי לקבל יותר). ברצוני לגשת לועדה רפואית ואיני יודע לאיזו לגשת ביטוח לאומי או מס הכנסה. אני בן 60 ומבוטח בביטוח לאומי 43 שנים. אודה לתשובתך אבי

02/04/2013 | 11:03 | מאת: גיל שטרן

אבי שלום, במידה והינך משלם מס הכנסה יש להגיש תביעה לפטור ממס למס הכנסה, לשם כך יש צורך ב- 90% נכות רפואית. במידה והכנסתך מעבודה נמוכה מ 3700 ש"ח בערך, הינך יכול להגיש בקשה לקצבת נכות כללית בביטוח לאומי.

מנהל פורום זכויות רפואיות