פטור ממס לפי תקנה 9(5)-אופן חישוב נכות משוקללת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

21/03/2013 | 22:44 | מאת: שדשד

שלום, אני נכה צה"ל (30%) והגשתי בקשה לפטור ממס הכנסה לפי תקנה 9(5), שאלתי: א. האם הועדה הרפואית במל"ל מקבלת את הנכות הצמיתה באגף השיקום כנתונה, או זכות הועדה במל"ל להפחית את הנכות שנקבעה עפ"י "חוק השיקום", או אין לה זכות כזאת. ב. האם הנכות של משהב"ט תצטרף (בחישוב משוקלל)לנכות הכוללת לפטור ממס. ג. האם המל"ל מצרף את הנכויות המוכרות לשיקלול הנכות, או זה נעשה במס הכנסה. או שחייב לפחות 90% לפחות של נכות רפואית על כמה פגימות.

שלום, וועדת מל"ל לצורכי פטור ממס תקבע את אחוזי הנכות בהתאם למצבך כיום. אחוזי הנכות נקבעים בהתאם למצבך הרפואי וללא קשר למקור הפגיעה. על מנת לקבל פטור ממס הכנסה אכן יש צורך ב- 90% נכות רפואית. בברכה

מנהל פורום זכויות רפואיות