בחל"ת צבאי - האם אני מכוסה?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

14/03/2013 | 22:51 | מאת: אלי

אהלן, נמצא כרגע בחל"ת מזה שמונה חודשים, אמורים לשחררי לאזרחות בחודש מאי הקרוב. נמצאתי כמאובחן עם לימפומה ואני נמצא בארה"ב. אני מתקפל בימים הקרובים לארץ להמשך טיפול. א. מניח שאני מכוסה רפואית מטעם הצבא - האם אפשר להיות רגוע? הבנתי שאני חייל לכל דבר עדיין עד שאשתחרר. ב. האם כשאגיע ואתחיל את הטיפול, הם יכולים לשחרר אותי לפני שאני מסיים את הטיפולים? כי אחרת זה יוצר מצב שנאי ללא ביטוח רפואי. אשמח לתשובה בהקדם, תודה רבה, אלי.

אלי שלום, 1. כל זמן שאתה במדים, הינך מכוסה על ידי הצבא 2. אכן כן, אולם בישראל יש ביטוח בריאות ממלכתי כך שאתה מכוסה על ידי המדינה. תצטרך להרשם לקופת חולים ולהמשיך את הטיפול דרכה. בריאות, גיל

17/03/2013 | 15:52 | מאת: אלי

אהלן גיל, תודה רבה על המענה. אבל אני מוטרד ממשהו אחר - אתחיל טיפולים כימותרפיים ואז תוך כדי ישחררו אותי מהצבא. איזו קופת חולים תסכים לבטח אותי תוך כדי טיפולים כאלו. אני מוטרד שאפעל בין הכיסאות - הצבא יתנער ממני בכך שישחררו אותי ושום גוף אחר לא יבטח אותי במצבי כדי שאוכל להמשיך לממן את הטיפולים. אנא ממך, שפוך קצת אור על העניין. בדרכי לארץ מחר. תודה רבה!

מנהל פורום זכויות רפואיות