נכה צהל -הגדלת אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

11/03/2013 | 11:55 | מאת: אשה של נכה צהל

שלום רב גיל, השאלה עבור בעלי. שכיום בשנות ה-40 לחייו. בהיותו בשרות סדיר כלוחם קרבי הוא נפצע במהלך תאונת אימונים. רסיס חדר לגרון שלו. הוא אושפז מספר שבועות, נותח, ונקבעו לו 10 אחוזי נכות. עד היום יש לו צלקת בולטת. לאחר פרק זמן של החלמה הוא חזר לשרות סדיר בתפקיד שאינו קרבי וסיים 3 שנים. 10 האחוזים הם לצמיתות, והתגמול מגיע בכל חודש. לאחר הסדיר בעלי נקרא למילואים בשטחים, שגרמו לו ללחץ רב ביותר בכל פעם. הוא פנה כמה פעמים לקבנים ונדחה. הכרנו כשהיה כבן 26 אמרתי לו שעליו להסביר לקב"ן את החרדות שהמילואים גורמים לו על רקע הפציעה והטראומה הקשה שעבר . וכשעשה כך קיבל באותו רגע מהקב"ן פרופיל 21 והשתחרר לצמיתות מהמילואים. מאז לא עשינו כלום. היום אני תוהה - האם על רקע זה בעלי זכאי בעצם לתבוע את משרד הבטחון ולקבל אחוזי נכות גבוהים יותר? כמה לדעתך? הרי הקב"ן הצבאי הכיר בנכות הנפשית הקשה שנגרמה לו על רקע הפציעה, ונתן לו את הפרופיל הכי נמוך. האם פרופיל 21( הכי נמוך) שווה ערך במקרה זה על רקע הפציעה ל100 אחוזי נכות נפשית ממשרד הבטחון? האם בנוסף מגיע לבעלי החזר רטרואקטיבי על השנים מאז שחרורו/מאז הקב"ן? מה עלינו לעשות לדעתך? המון תודה!

שלום, על בעלך לפנות לטיפול פסיכיאטרי על מנת לאבחן את הבעיה, במידה ומדובר בפוסט טראומה הרי יש מקום להגשת תביעה להחמרת מצב. יש לבדוק בחוות דעת של הקב"ן שאכן הפרופיל הורד בעקבות מצבו הנפשי עקב הפציעה או אולי מסיבה אחרת. בהצלחה

מנהל פורום זכויות רפואיות