דמי מחלה+אבטלה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

23/02/2013 | 04:53 | מאת: מוטי

שלום רב קיבלתי לפי חוק מכתב פיטורין (הודעה מוקדמת)מהמעסיק , בתאריך 31/01/13 זה היה תאריך סיום העבודה. תיכננתי בתאריך 03/02/13 יום א' להגיע ללשכת עבודה לחתום אבטלה ולאחר מכן להגיש לביטוח לאומי תביעת אבטלה, לצערי הרב בתאריך 01/02/13 יום ו' נהיתי חולה בצורה יחסית קשה , כמובן שבסופו של דבר לא התיצבתי בלישכת עבודה לחתום פעם ראשונה בגלל המחלה וגם לא הגשתי כלום לביטוח לאומי עדיין. קיימת אצלי כרגע לבנתיים חופשת מחלה מהרופא עד לתאריך 28/02/13 , רוב הסיכויים שיהיו עוד הרבה ימים. יש לי מספר שאלות: א: (אין לי כרגע שום מעסיק)מי אמור ואם בכלל לשלם לי מחלה? ( ורוב הסיכויים שיהיו עוד ימי מחלה) ב: אני מתכנן תביעת אבטלה הבעיה שלא הספקתי לחתום אפילו את הפעם הראשונה כי אני במחלה מה קורה לגבי זה? ג: אני עבדתי אצל המעסיק 12 חודשים במשכורת חודשית (גלובלית), הבנתי שאני חייב 360 יום בשביל אבטלה, האם במצב כזה החישוב הוא 30 יום בחודש ואז אני כן מגיע ל360? ד: מישהו אמא לי שאם הייתי יוצא למחלה ביום האחרון שעדיין עבדתי אז ביטוח לאומי משלם לי ימי מחלה ובגלל שנהיתי חולה יום לאחר סיום העבודה לא מגיע לי כלום זה נכון? תודה על התשובות.

24/02/2013 | 10:37 | מאת: גיל שטרן

מוטי שלום, הפורום עוסק בזכויות רפואיות. נסה לבדוק זכויותיך ב"קו לעובד". בברכה

מנהל פורום זכויות רפואיות