פטור ממס הכנסה למשך שנה ואף יותר לבחור שחלה בסרטן

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

12/11/2012 | 22:32 | מאת: צחי

שלום, אני בן 39.לפני 4 שנים ,גילו לי סרטן במעי הגס גנטי.נותחתי להוצאת הגידול במעי הגס.במסגרת הניתוח שבוצע כרתו לי 90 אחוז מהמעי הגס.סב-טוטאל קולקטומי. בנוסף , יש לי קרע מלא ברצועה הצולבת ACL הקידמי (ביצעתי MRI שמוכיח שאכן יש לי קרע מלא ברצועה הצלובת הקידמית)הברך מנוונת וכואבת. כיום אני עובד אבל כבר פעמיים אושפזתי בבית החולים בגלל חסימת מעיים . אני חייב לציין , שלא עברתי טיפולים כימותרפיים ! . כן , יש לי מדי פעם כאבי בטן ושלשולים. האם בעקבות מצבי מגיע לי פטור מתשלום מס הכנסה? לפחות פטור זמני של שנה ? במידה ואת חושב שיש לי סיכוי לפטור ממס הכנסה ואף יותר מכך , נא תציין זאת מפני שכאשר דיברתי גם עם היועצים שלכם טלפונית , נאמר לי שבגלל שלא עברתי טיפולים כימותרפיים לא אגיע ל 90 אחוז נכות על מנת לקבל פטור.זאת מבלי שבדקו את המסמכים.אודה לתשובתך !

13/11/2012 | 23:26 | מאת: אלון אהרונוב

צחי שלום, כדי לקבל פטור ממס הכנסה יש להגיע ל 90% נכות בחישוב משוקלל. כשעוברים טיפולים כימותרפיים יש סיכויים טובים לקבל פטור ולפחות זמני לתקופת הטיפולים. כשלא עוברים טיפולים כימותרפיים סיכויי ההצלחה נמוכים מהותית אך כמובן שניתן לנסות ולהגיש בקשה ובה לפרט את כל הליקויים כדי שיחד אולי תגיע ל90% נכות כדי לקבל הפטור. לגבי המוקד הטלפוני , תפקידם של המוקדנים לתאם פגישות בהתאם למדיניות החברה. כשלדעת המוקדן סיכויי ההצלחה נמוכים תפקידו להסביר כי הסיכויים ללא טיפולים נמוכים אך ניתן לנסות באופן עצמאי.

מנהל פורום זכויות רפואיות