אי תשלום בחופש מחלה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

09/11/2012 | 20:46 | מאת: רונית

שלום. ברצוני לשאול מהן הזכויות של אבא שלי שעבר שני ניתוחים בעמוד השידרה הצווארי והוא בחופש מחלה מאוגוסט ועד עכשיו ובגלל הניתוח השני נוספו לו חודשי חופש מחלה עד ינואר אולם מאוגוסט ועד החודש הזה הוא מקבל משכורת של 400 ש"ח בלבד. מהן זכויותיו במיקרה זה והאם זה חוקי ? באילו תאנים הוא אינו זכאי לקבל שכר בהתאם לחופש מחלה ? חשוב לי לציין כי הוא מסר לעבודתו את כל האישורים הרלוונטים

10/11/2012 | 21:09 | מאת: אלון אהרונוב

רונית שלום, לגבי חופשת מחלה עליך לבדוק עם עבודתו כמה ימי מחלה צבר והאם הוא זכאי לתשלום בגין ימי המחלה הצבורים. במידה וניצל את כל ימי המחלה ועדין לא יכול לחזור לעבודתו ניתן לבחון זכאות לקצבת נכות כללית מביטוח לאומי. אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות