התייעצות לגבי תביעת ביטוח לאומי לאחר ועדה רפואית 2

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

03/11/2012 | 22:18 | מאת: ריטה

שלום רב, לאחר צליפת שוט ת.ד. בדרך לעבודה. ועדה ראשונה 10% זמני 0% קבועה. ועדה שנייה 10% זמני ו 5% לצמיתות. בהתנהלות ועדת ערר רפואית: התייחסו לבדיקות רפואיות שנערכו ב2010 והתעלמו מבדיקות שנערכו ב 2011 (mri וחוות דעת רופאים: נוירולוג, נוירוכירורג, רופא תעסוקתי, צילומי תנוחות צוואר - לא ציינו בפרוטוקול בדיקות אלו אפילו שהוגשו לועדה הראשונה). נפלה טעות בפרוטוקול המסכם כי הפגיעה בעמוד שדרה מותני (היה צריך להיות צווארי) לא התייחסו לחוות דעת רפואיות שהוצגו ולא פרטו מדוע התעלמו/ דחו בועדה ראשונה נקבע כי מגבלה בהנעת הצוואר. בועדה השנייה אחד הרופאים התייחס באופן גס והניע את הצוואר תוך הפעלת כוח פיסי (ממש תפס את הראש בתי ידיו והזיז אותו בכוח) עד השמעת "קנאק" ואילו בפרוטוקול נכתב שקר "בהתחלה מגלה התנגדות...מניעה את הצוואר באופן ספונטאני". אחד מהרופאים התווכח עם העו"ד מול הרופאים והפקיד על הרופא שכתב חוות דעת ובכל לדעתי הטה את הכף בהחלטת הועדה והציג התנהגות לא אתית ואינו עומד בקנה אחד עם התנהלות תקינה. לדעתי לא נעשה צדק. האם יש מקום להגיש תביעה לבית הדין? האם תלונה לביטוח לאומי יכולה למנוע מאחרים לחוות את שחוותי מול רופא זה?

03/11/2012 | 22:45 | מאת: אביבה גולן

ריטה שלום, את רשאית להגיש תלונה על מה שעברת לפניות הציבור. אביבה

מנהל פורום זכויות רפואיות