פטור ממס הכנסה לבעלי נכות נפשית (אובדן כושר עבודה)

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

28/10/2012 | 20:50 | מאת: שרון

שלום רב. ועדה רפואית של ביטוח לאומי, קבעה לי אובדן כושר עבודה מלא (100%) ונכות רפואית של 40% לשלוש שנים בגלל בעיות נפשיות קשות ואני מקבל קצבת נכות מלאה לפי 100%. רציתי לדעת האם יש טעם להגיש בקשה לפטור ממס הכנסה ולבקש זימון לוועדה רפואית של מס הכנסה הנערכת בביטוח לאומי בשל הבעיות הנפשיות האלה? האם מדובר בוועדה נוספת/אחרת? האם יש איזשהו ספר אחוזי נכות לוועדה של מס הכנסה כמו הספר של וועדת נכות? הבנתי ש"יחיד שאינו עיוור כאמור או שלא נקבעו לו אחוזי נכות לפי אחד החוקים המנויים בסעיף הקודם או שנקבע לו לפיהם אחוז הנמוך מ-90% בחישוב מיוחד לצמיתות, ועבר אירוע רפואי כלשהו - רשאי לפנות לוועדה רפואית של מס הכנסה הנערכת על ידי המוסד לביטוח לאומי. להשלמת התמונה ראה את סעיף ג' לעניין תקופת דמי הפגיעה כשקולים לנכות בשיעור 100%." אשמח לתשובה והסבר

29/10/2012 | 21:08 | מאת: אלון אהרונוב

שרון שלום, כדי לקבל פטור ממס הכנסה צריכים לקבל 90% נכות לפחות. 40% נכות אינם מזכים בפטור ממס הכנסה. ספר הליקויים של נכות כללית הוא אותו הספר שעל פיו נקבעים אחוזי הנכות לעניין פטור ממס הכנסה. אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות