פטור ממס עקב נכות לאחר פרישה לפנסייה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

28/10/2012 | 20:20 | מאת: נועם

שלום רב, אבי חולה באי ספיקת לב קשה אשר הורידה את רמת התפקוד לאפס. האם ניתן לקבל פטור ממס על הפנסייה? המחלה החלה לאחר פרישתו מהעבודה. תודה, נועם

29/10/2012 | 21:13 | מאת: אלון אהרונוב

נועם שלום, כדי לקבל פטור ממס הכנסה יש לקבל 90% נכות רפואית בחישוב משוקלל. עבור מחלת לב ניתן לקבל 100% נכות כאשר מדובר בבעיה קשה הגורמת לריתוק למיטה ואי יכולת לתפקד. אם מצבו של אביך אכן קשה ואם הוא סובל מליקויים נוספים , ניתן להגיש תביעה לפטור ממס הכנסה. אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות