קצבת נכות

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

22/10/2012 | 14:05 | מאת: מימי

אני בת 60.5 עובדת כ 19 שנה ברשות מקומית חצי משרה. בשנים האחרונות עברתי 5 ניתוחים ( 4 באגן 1 בברך) אני סובלת מסיבוכים מהניתוחים ומוגבלות בניידות. (אישור מרופא תעסוקתי להגביל מאמצים ועליה במדריגות)בנוסף סובלת ממחלות כרוניות סכרת לחץ דם גבוה וכולסטרל מטופלים בתרופות אנמיה מטופל בעירוי ברזל. בנוסף סובלת מאוסטיאואריטיס כמעט בכל הפרקים. למרות שלא רואים עלי אני חיה עם כאבים ומוגבלות בפעולות שונות .מתקשה להמשיך בעבודתי שדורש ממני כוחות פיזיות ונפשיות.(עד עכשו אני עובדת רגיל) הצטברו אצלי חודשים רבים מאד של ימי מחלה שלא נצלתי. אני רוצה לפנות לביטוח ליאומי לבקש קצבת נכות וחושבת ברצינות על פנסיה מוקדמת. מה הדרך הנכונה להסדיר את הענינים?

23/10/2012 | 12:52 | מאת: אלון אהרונוב

מימי שלום, במידה ואת רוצה לפרוש עליך לבקש מהמעסיק פרישה מוקדמת על בסיס בריאותי. כדאי לך לנצל קודם את מלוא ימי המחלה כדי להמשיך ולקבל שכר ע"ח ימי המחלה הצבורים שיש לך. במקביל יש לבחון זכאות לקצבת נכות כללית מביטוח לאומי. אלון

מנהל פורום זכויות רפואיות