שאלות לגבי ביטוח

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

01/12/2008 | 09:47 | מאת: ירין

שלום, 1. לקראת ועדה רפואית חוזרת ( לא ועדת ערר) האם הביטוח הלאומי שולח בקשה להצגת מסמכים לליקויים שבגינם ניתנה נכות זמנית או שהביטוח יבקש הצגת כל המסמכים לגבי כל הבעיות הרפואיות. 2. האם ניתן להגיש לועדה מסמכים בטווח של 2-3 חודש לפני תאריך הועדה עצמה ? ( תהליך איסוף המסמכים לוקח זמן רב) 3. כאשר נכה מתחיל לקבל שיקום מהביטוח הלאומי- האם בעקבות זאת רופא ועדה יכול להוריד % נכות מתוך מתן נימוק שהנכה "מתפקד" ( פרדוקס ??) תודה רבה

03/12/2008 | 09:48 | מאת: איריס חן

1. יש להגיש שוב הכל. לשים את המסמכים האחרונים בראש הערמה. הוועדה החדשה רשאית לבחון את הכל מחדש, אלא אם במקרה אלה יהיו בדיוק אותם הרופאים (נדיר) 2. ניתן להגיש מראש וניתן ורצוי לבוא עם מסמכים חדשים לוועדה עצמה. 3. אם אכן שוקם - בהחלט ניתן להוריד את הנכות התפקודית, לפיה גוזרים את קצבת נכות כללית. אין זה אבסורד – כל התהליך נועד לסייע לחולה ולנפגע לשוב למסלול עד כמה שניתן.

מנהל פורום זכויות רפואיות