קביעת הנכות הרפואית ודרגת אי-כושר

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

27/07/2007 | 01:53 | מאת: א.מ.ב

שלום רב , בהמשך לפנייותיי אליכם מיום 15.07 בעניין אחוזי נכות משוקלל ודרגת אי הכושר להשתכר ולפי הערכתכם לחישוב הנכות המשוקלל צ"ל 85% לנתונים הרשומים מטה (שהם תוצאות האיבחון - ההחלטה מ.ל.ל ) , הריני להודיעכם כי קיבלתי הודעה מהמ.ל.ל שנקבעה דרגת אי-כושר 75% - קצבת נכות בשיעור 100% ואחוזי הנכות הרפואית 79% ובהתאם הנך זכאי לקצבה חודשית נוספת בסכום 253 ש"ח - 14%מקצבת יחיד מלאה. 1. חדות ראייה - 70% 2. שדה ראייה - 20% 3.ליקוי שמיעה - 15% 4.כאבי צוואר עם הגבלה - 20% 5. כאבי גב תחתון - 10% אבקש דעתכם אם המ.ל.ל לא טעה בתחשיב לעריכת אחוזי הנכות הרפואית או עקב כל סיבה אחרת נגרע סעיף כלשהו מהנתונים הנ"ל וכך לסיכומו נקבעו אחוזי הנכות 79% וכתוצאה מכך, היתכן שנפגעות זכויותיי ובאיזה מידה ? ומה משמעותן ? אם בכלל יש מקום וניתן לערוך בירור מוקדם עם המ.ל.ל מבלי להגיש ערעור על ההחלטה. או לקבל את החלטת המ.ל.ל רב תודות, א.מ.ב

29/07/2007 | 08:58 | מאת: איילת לבנון

סיכום אחוזי נכות דרך מחלקת נכות כללית אינו לוקח בחשבון נכויות מנופות, רשימה סגורה של סעיפים שאינם נכללים בחישוב הסופי. בפרוטוקול הוועדה תראה כי הם מסומנים (מימין) בספרה 0- למשל במקרה שלך ליקוי השמיעה. כאשר עושים את ההליך מול וועדות מס הכנסה, נלקחות כל הנכויות בחשבון ואין ניפוי של סעיפים. כלומר, הועדה לא טעתה.

מנהל פורום זכויות רפואיות