מחלת ריטינטיס פיגמנטוזה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

25/07/2007 | 16:38 | מאת: זיו

אני עובד במוסד ציבורי כמורה במשך 25שנה , אובחנתי כחולה במחלה שהלכה והחמירה ולא מאפשרת לי לעבוד במקצוע, האם אני זכאי לפרוש בפנסיה רפואית.

26/07/2007 | 12:09 | מאת: איילת לבנון

כפי שודאי ידוע לך המחלה אשר פוגעת ברשתית, יכולה להופיע בדרגות חומרה שונות. במידה ותצליח להוכיח כי רמת החומרה גבוהה ולא מאפשרת לך לעסוק בהוראה יהיה ניתן לבקש עבורך פנסיית נכות.

28/07/2007 | 16:26 | מאת: זיו

שלום רב 1) כשהתחלתי לעבוד לפני 20 שנה , ידעתי שאני חולה במחלה . אבל היא לא הייתה חמורה כמו היום ולא הפריעה לי בעבודתי , המחלה לא התפרצה , לכן לא סיפרתי בעבודה לאיש , בדיקות רפואיות שבוצעו הראו שמצב הראיה תקין , אבל מאז חלה החמרה הדרגתית והיום המצב חמור מאד (שדה ראיה של כ 10 מעלות ולא יותר). אני בטוח לדעתי זכאי לתעודת עיוור. 2) אני בן 49 - במוסד בו אני עובד יש אפשרות לפנסיה מוקדמת רגילה בגיל 50בעוד שנה מהיום , שתזכה אותי בפנסיה של כ 3000 ש"ח בלבד. 3) בשלב זה אני מנסה להגיע בעבודה שלי לפחות לגיל 50 על מנת להבטיח לי פנסיה כל שהיא , המשימות שלי פשוטות יחסית ואני מניח שאוכל להחזיק מעמד למרות המגבלה עד גיל 50, אולם בעוד שנה התפקיד צפוי להתבטל ולאור צמצומים כבר לא יהיו תפקידים כאלה במוסד בו אני עובד , ואני יודע שאם יוטלו עלי תפקידים אחרים בארגון אתקשה בכך מאד לאור מצבי שממשיך להחמיר בהדרגה. 4) האם בסיטואציה הנ"ל בהנחה שיציעו לי לפרוש לפנסיה מוקדמת רגילה בעוד כשנה (כפי שקרה עם עובדים אחרים) , יש לי סיכוי לקבל פנסיה רפואית. 5) האם לאחר קבלת פנסיה רפואית (אם יאשרו לי) - מותר לי לעבוד בעבודות אחרות במקום עבודה אחר שיתאימו למצבי (מרכזן , עונה לטלפונים) .??? - אהיה זכאי לקצבת ביטוח לאומי.??? - אהיה זכאי עדין לקצבת נידות???? 6) אם לא יאשרו לי פנסית נכות , האם אני יכול לקבל פנסיה רגילה 3000 ש"ח ובמקביל לקבל מביטוח לאומי 2000 שח קצבת נכות. 7) האם אפשר לקבל בו זמנית קצבת נכות מביטוח לאומי ופנסיה רפואי.? בתודה מראש זיו

28/07/2007 | 22:43 | מאת: זיו

האם משהו מקוראי הפורום - יצא לפנסיה רפואית בעקבות המחלה הנ"ל, האם היא מוכרת כמחלה המזכה בקצבה בביטוח לאומי. במה מדובר מבחינת זכאות: עזרה סכומים... יש לי משפחה של 5 נפשות שתלויה בי

29/07/2007 | 08:48 | מאת: איילת לבנון

מלבד פנסיית נכות ניתן לבחון את הזכאות שלך לקצבת נכות מביטוח לאומי- ושוב הדבר תלוי במידת חומרת המחלה. במידה ותפרוש לפנסיה את יכול לעבוד בכל עבודה אחרת ועדיין לקבל את הפנסיה. על מנת לבחון את המקרה שלך, אמליץ לך לקבוע עימנו פגישת יעוץ

מנהל פורום זכויות רפואיות