רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

12/07/2007 | 17:55 | מאת: גליה

שלום רב, אני בת 30 וסובלת כיום מסרטן עקב רשלנות רפואית והתחלתי בתהליך התביעה המשפטית. נאמר לי שיש לי "קייס" ברור לתביעה, ושברוב המקרים תביעות מסוג זה מסתיימות בפשרה בין התובע לחברת הביטוח של בית-החולים. נאמר לי גם שהיקף התביעה המדויק ייקבע רק כשיהיה ברור אם הסרטן סופני או לא, או במילים אחרות, לאחר שיסירו את הגידול הסרטני וכשניתן יהיה לקבוע את גודל הנזק לו גרמה רשלנות בית-החולים שטיפל בי. אני מקווה שהסרטן לא הספיק להתפשט אך גם אם חיי ניצלו ומצאו את הסרטן בזמן, הניתוח להסרתו יותיר אותי נכה עקב גודלו הנוכחי העצום של הגידול הסרטני והסיבוכים הקשים הצפויים בהסרתו. רציתי לדעת מניסיונך כמה זמן לוקח תהליך תביעה שכזה, וכמה כסף ניתן לקבל בפשרה שכזו? אני נכה לחלוטין כעת ונאלצת להיעזר בזולת לכל דבר, אפילו לדברים הפעוטים ביותר, נאלצת להשתמש בכיסא-גלגלים וכן הלאה. לכן, למרבה הציניות, אני זקוקה לכסף שאקבל מהביטוח של בית-החולים בכדי להסתדר איכשהו במצב נוראי זה. ברור לי שאי אפשר לתת הערכה מדויקת ללא כל המידע ולכן זו שאלה כללית בלבד. אני שואלת משום שקניתי כיסא גלגלים עליו אין לי יכולת לשלם, עליי למצוא עזרה סיעודית, וכן הלאה... לכן, כל מידע שתוכל לתת לי וכל הערכה כללית גסה המבוססת על נסיונך יעזרו לי רבות. תודה רבה. גליה

12/07/2007 | 19:11 | מאת: איילת לבנון

הליך תביעת רשלנות רפואית אכן ארוך ויכול לקחת שנים. ניתן להתייעץ עם עורך דין בסוגיה זו. אך בינתיים, האם את מקבלת קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי? האם בדקת את זכאותך לפטור ממס הכנסה בתקופת המחלה? יש לך זכויות כספיות אחרות אשר יכולות להקל על תקופה כלכלית קשה זו. נשמח לתת לך יעוץ אישי בנושא זה

מנהל פורום זכויות רפואיות