סכרת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

19/07/2007 | 07:22 | מאת: חזי

אני חולה סכרת ומזריק אינסולין 4 פעמים ביממה (בכפוף לבדיקה,ולמשטר ארוחות נכון). האם יש טעם לפנות לבטוח הלאומי בקשר לנכות? קצבה? אני בן 63, ועובד במשרה מלאה של 10-11 שעות ביום. בתודה מראש

19/07/2007 | 09:09 | מאת: איילת לבנון

אדם שעובד משרה מלאה לא זכאי לקצבת נכות. האם אתה סובל ממחלות נוספות? במידה וכן יתכן ואפשר לבחון את זכאותך לפטור ממס הכנסה על בסיס רפואי.

16/03/2009 | 21:35 | מאת: moti

שלום וברכה ! אנו משפחה בת 5 נפשות. אני סובל מסכרת סוג 1 כשנה וחצי. כחודשיים מחפש עבודה שתתאים למצב שלי ולמקצוע שרכשתי - בדיקת תוכנה. אשתי מורה ממלאת מקום (700 ש"ח) - איננה עובדת עבודה קבועה משום הריון ורידים ברגליים וכאבים בחזה וכן משום שאינני יכול לסייע לה בעבודות הבית וטיפול בילדים. האם יש מקום לבקשת קיצבה ובאיזה רמה. בתודה מראש.

17/03/2009 | 00:19 | מאת: אלון אהרונוב

מוטי שלום, עבור סוכרת בלבד לא ניתן לקבל קצבת נכות אלא אם יש פגיעה בעברי מטרה ומעורבות מחלות נוספות. רק אחרי עמידה בתנאים רפואיים ותפקודיים תוכל לקבל קצבת נכות כולל תוספת תלויים בגובה של עד כ 4500 ש"ח. לבדיקת זכאות יותר מקיפה פנה ל"זכותי" בטלפון 03-5661611

מנהל פורום זכויות רפואיות