איך בוחרים רופא שמתמצא יותר מאחרים בהגשות למל"ל?

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

24/10/2007 | 21:18 | מאת: גימל

הבנתי שמה שכותב הרופא יש לו חשיבות קריטית כאשר פונים לביטוח לאומי לצורך קביעת אחוזי נכות...אין לי ספק שיש רופאים יותר מתאימים/נוחים ורוופאים פחות נוחים בנושא זה. חשבתי למשל להצליב בין רשימת הרופאים שביטוח לאומי שוכר אותם כפוסקים,לבין רופאים של הקופה בה אני מבוטח , ואז הם בוודאי מתמצאים יותר טוב. אבל אני לא הצלחתי לאתר את הרשימה הזאת של הרופאים הפוסקים. עוד דרך שחשבתי זה להתייעץ עם הרבה עורכי דין שמתמצאים בנזיקין, כי הם מכירים הכי טוב את המערכת הזאת... אבל אין לי זמן וכוח לרוץ עכשיו לעורכי דין. בקיצור, איך אפשר לבחור את הרופא הכי ידידותי למשתמש כאשר באים להגיש נכות לבטוח לאומי........?? יש לי תקציב מאוד מוגבל להתייעצויות רפואיות. אני לא עובד , וברצוני למצות כמה שיותר את הביטוח הרפואי שנותנת לי הקופה , וגם את המשלים שלה. אבל אני רוצה לקלוע בול. אני לא רוצה ללכת לרופאים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם, בכל מה שקשור לנכויות לבטוח לואמי. תחומי ההתמחות המבוקשים הם : אורתופדיה- גב, כף רגל, מומחה פה ולסת ו/או א.א.ג. , מומחה המתמצא בנוירולוגיה או נוירופסיכיאטריה, מומחה להפרעות נשימה והפרעות קשב, אם יש לכם המלצות , אפילו שמות , אני אשמח לשמוע . אבל גם עקרונות של בחירת רופא כזה - זה מאוד יעזור. תודה על התייחסותכם הדחופה...

26/10/2007 | 01:10 | מאת: גימל

26/10/2007 | 09:56 | מאת: איילת לבנון

הפתרון הפשוט ביותר עבור מקרה כמו שאתה מציין הוא לפנות אלינו. חברת בר מדיקס מתמחה בניהול תיקים רפואיים בהם מימדים רפואיים שונים מול וועדות רפואיות. אנו מסייעים להמציא לוועדה הרפואית את האבחנות האופטמליות להבנת המקרה הרפואי, על חשיבות המצאת אבחנות אלו עמדת בשאלתך. מעבר לכך, המוסד לביטוח לאומי מכבד כל אישור רפואי הנכתב על ידי רופא מומחה. המילה מכבד נבחרה לא בכדי, כי חשוב לציין שבמידה ורופא הוועדה אינו משתכנע אין הוא חייב לקבלה. מנסיון של שנים אוכל לומר כי אבחנות של המומחים הגדולים בארץ נדחות על ידי רופאי הוועדה במידה ואינן נתמכות כראוי

מנהל פורום זכויות רפואיות