סכרת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

16/10/2007 | 23:24 | מאת: דקלה

שלום לך. יש לי סכרת שעד לפני חצי שנה הייתה מטופלת בכדורים,מאז אני נאלצתי לקבל אינסולין כוון שכדורים לא משפיעים ,כפעמיים ביום אני מזריקה ,הכליות מעט ניפגעו אני מקבלת כדורים גם לזה וגם לדילול הדם. עבדתי משק בית פעם בשבוע ושולם עלי ביטוח לאומי הייתי אצל רופא תעסוקתי בשל חולשות סחרחורות וכ"ו והרופא אישר לי לעבוד עבודות קלות בילבד מה שלא ניתן במשק בית ,עזבתי את העבודה שלא ברצונה של מעסיקתי שלא נתנה לי מכתב פיטורין ואני תובעת אותה.יש לי עוד עבודה בצהרונית בגן ילדים ומשרד פעמיים בשבוע כשעה בערך ,אני רוצה לציין שבשני העבודות הנוספות העבודות קלות ולא יסודיות.שאלתי :האם מגיע לי קיצבה בגלל הסכרת?והאם יש מצב לקבל הבטלה או השלמת הכנסה או משהו שאני לא מודעת עליו.? הודה לך על תשומת הלב וההענות.דקלה

18/10/2007 | 10:14 | מאת: איילת לבנון

סכרת עם סיבוכים נותנת אחוזי נכות אבל מחלה זו בלבד אינה מקנה זכאות לקצבה כי כמו שציינת לא יוצרת אובדן כושר עבודה המזכה בקצבה עקב נכותך הרפואית, את יכולה לפנות למחלקת נכות כללית בביטוח לאומי שיעזרו לך השיקום מקצועי. מי שיש לו מעל 20% נכות, ולפי תיאורך יש לך, זכאי לשיקום מקצועי. יכול להיות שביטוח לאומי יצליח לעזור לך להשתלב בעבודות שיותר מתאימות לך ובכך לשקם את מצבך הכלכלי בהצלחה

18/10/2007 | 12:40 | מאת: דקלה

תודה רבה !

מנהל פורום זכויות רפואיות