בקשה לוועדה רפואית נוספת

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

17/07/2007 | 08:26 | מאת: גיל

שלום לכם , הנני מקבל קצבת נכות מלאה ( בערך - 2100 ש"ח) מביטוח לאומי מזה 4 שנים ( מסבות פסיכולוגיות ) .כיום מצבי הנפשי הרבה יותר טוב (מבחינת תפקוד - הצלחתי לסיים תואר אקדמי , ועבדתי חלקית בהוראה ). הבעיה כיום - אובחנתי כסובל ממחלה נאורולוגית , הייתי מאושפז בבלינסון והנני סובל מאטקסיה ותסמינים נאורולוגים המקשים על תפקודי . לדעתי כיום המחלה הנאורולוגית היא המגבילה את תפקודי ויכולתי , ופחות הסיבה הראשונית שבגינה הנני מקבל קצבת נכות מלאה 4 שנים . שאלות - האם ניתן להגיש תביעה רפואה חדשה בגין מחלה אחרת , גם אם קצבתי מלאה ( נכות - 50% ) ? אם אני מגיש תביעה חדשה , האם עושים שילוב שתי הסעיפים של המחלות ? (למשל - סעיף נאורולוגי 20% , פסיכולוגי 30% ) ? האם הגשת תביעה נוספת עשויה לפגוע לחלוטין בקצבה שהנני מקבל כיום ? ( להביא לביטולה ) . בברכה ותודה מראש גיל

17/07/2007 | 09:07 | מאת: איילת לבנון

שלום גיל, בכל הליך של הגשת החמרת מצב, כפי שאתה מתעתד להגיש, יש סיכון של הורדת קצבה. החמרה נוירולוגית והטבה נפשית בהחלט יכולה ליצור מצב בו וועדה רפואית תקבע כי קיימת הטבה במצב הכללי, כלומר הורדת שיעור הקצבה

17/07/2007 | 11:20 | מאת: גיל

שלום איילה , תודה על המענה המהיר ! האם לפי דעתך יש סיכוי שיורידו את כל הקיצבה ? או אחוז מסויים ? כי הבעיה הנאורולוגית היא מטרד משמעותי , ועדיין עומצמת הבעיה הפסיכולוגית קיימת אבל בעוצמה נמוכה יחסית ללפני ארבע שנים. בכבוד רב גיל

מנהל פורום זכויות רפואיות