צריכה תיקון אופטי ומולטיפוקל
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע
לפני הרבה שנים העיף אותי אוטו.קיבלתי בנחיתה מכה בארובת העין.היה לי דימום, היתה לי פזילה שתוקנה בניתוח פרטי. מהדימום נספגה לי הזגוגית קצת ויש לי נטיה לפזילה מדומה. התאים בעפעף קצת התנפחו מהטראומה.קיבלתי המון אבחנות מרופאי עיניים ומנוירולוגים וחלקן לא היו נכונות. הנטיה לפזילה המדומה נובעת מבעיה של מיקוד. יש לי משקפיים שעוזרות בראיה למרחק. לרוב אני לא צריכה אותן, ואני משתמשת בהן לפעמים לטלויזיה , כדי שהנטיה לפזילה מדומה לא תחריף.אני רוצה משקפיים שיתקנו לי את הנטיה לפזילה מדומה מקרוב ומרחוק. הנטיה לפזילה מדומה משתנה בהתאם למיקוד שאני עושה בעיניים וגם מתחלפת בין 2 העיניים. לאיזה רופא עיניים ללכת ואיך להסביר לו את זה? כשנפגעתי הייתי כמעט בת 13. עכשיו אני בת 37 וחצי. אני מתייסרת שנים וזה דחוף לי וזה לא מטופל. מי מתמחה בזה? מה לעשות? לאיפה ללכת? איזה עדשות אני צריכה? איזו מסגרת? אני צריכה משקפי ראיה שיגנו גם מהשמש ולא יהיו מתכהות כי אני חייבת הגנה מהשמש ויש לי עיניים בהירות ירוקות ולפעמים כחולות.
שלום רב, ההמלצה היא לגשת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט קליני זאת אומרת אופטומטריסט שעובד במקביל עם רופא עיניים. המלצה:אופטומטריסט אבי עזרא- 3122*.
האם אני צריכה למצוא גם רופא עיניים או שהאופטומטריסט יפנה אותי? בפורום אחר כתבו לי שאני צריכה קודם כל לגשת לאורטופטיסט, אז איך אני אדע למי ללכת קודם?