הבדלים בין ביטוחי בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

22/06/2000 | 10:11 | מאת: פני

שלום רב, משפחתי ואני מכוסים ע"י ביטוח "קו הכסף" של הפניקס. לאחרונה סיפרה לי חברה כי היא מבוטחת בביטוח בריאות של מגדל. לאחר בירורים שונים התברר לי שהביטוחים הנ"ל כמעט זהים, אבל אני משלמת כפול + מחברתי. האם באמת הביטוחים הנ"ל זהים מבחינת הכיסויים הבריאותיים שהם נותנים, או שביטוח הכסף, היקר בהרבה, הוא באמת טוב יותר? תודה מראש, פני

22/06/2000 | 23:57 | מאת: פז אייל

כיום ישנם עשרות מוצרי בריאות בחב' הביטוח השונות. מוצרים ה מתחלקים ל 2 סוגים עיקריים : 1. המכסים כל הניתוחים והשתלות למעט.... 2. מכסים רק רשימה סגורה של ניתוחים והשתלות. כמובן שהסוג השני זול יותר משמעותית. לגבי הסוג הראשון מסתבר כי ישנם הבדלים בין המוצרים השונים בשוק לא רק מבחינת המחירים, אלא גם לגבי הסכומים בכיסוי ושיטת הפיצוי. בנוסף לכך כל חב' זורקת למוצרים שלה "דובדבנים" אשר לעיתים המבוטח לא זקוק להם אבל משלם עליהם כחלק מהחבילה כולה - ללא אפשרות הבחירה. ללא עזרה מקצועית מגוף אובייקטיבי קשה למצוא את המוצר המתאים לך או למשפחתך - סוכנים מוכרים רק את המוצרים של החב' העובדות איתם ובדרך כלל מדובר ב 1-3 מוצרים ורובם אינם מכירים את הכיסויים לעומק ובטח שלא לגבי מוצרים אחרים בשוק. השורה התחתונה - מה שם הביטוח שיש לחברה שלך במגדל ?

23/06/2000 | 16:19 | מאת: פני

תודה על תשובתך המהירה. לחברתי יש ביטוח ניתוח בינלאומי. מה עדיף ? תודה מראש. פני

23/06/2000 | 15:30 | מאת: יריב אבני

פני שלום. בהמשך לתשובתו הנכונה של אייל פז עליי להוסיף מספר נקודות נוספות: 1. לכל חברת ביטוח ישנם אקטוארים אשר תפקידם ( בין השאר) הוא לחשב סטטיסטית את הסיכוי לכל מבוטח באוכלוסיה להשתמש בפוליסה. לאחר שנעשה חישוב זה, האקטוארים גוזרים מחישוב זה את הפרמיה הנדרשת עבורה ע"מ לעמוד בהתחייבות + רווח לחברה לאחר הוצאותיה השונים. היות ולכל חברה אקטוארים משלה, כל חברה מתמחרת את שרותיה באופן שונה, אי לכך קימים הבדלים בחבילות השונות אותן מציעות חברות הביטוח על אף כי לרוב הכיסויים דומים. 2. לכל חברה המוניטין אותו רכשה בענף ספציפי- ומוניטין שווה כסף. 3. קו הכסף של הפניקס הישראלי הוא לטעמי אחד משני ביטוחי הבריאות הטובים ביותר הקיימים כיום, מחלקת תביעות יעילה ומהירה ומוצרים חדשניים ומעודכנים, אי לכך הם גובים יותר, אולי אם את מחפשת מוצר בו העלות אל מול התועלת היא רבה יותר כדאי לעבור לפוליסה המתחרה של מגדל וזאת כמובן בהנחה שאת בריאה ולא חל כל שינוי במצב בריאותך מאז נכנסת לביטוח. אשמח לתת לך אינפורמציה נוספת ישירות ב : [email protected]

03/07/2000 | 21:02 | מאת: ברוך

כדי להבין טוב יותר את מרכיבי ביטוחי הבריאות השונים , עדיף היה כי תערכו טבלת השוואה בין הביטוחים השונים, ולנו יהיה קל יותר לבחור את הבטוח המתאים

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל