אובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

22/06/2000 | 02:49 | מאת: גיל

יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה פרטי אובחן אצלי קוליטיס באיזה מקרה או תנאים אוכל להפעיל את הביטוח שהרי קוליטיס מאופיינת בתקופת התלקחות ורגיעה כאשר בראשונה חלים עלי מגבלות פיזיות שאינן מאפשרות לי לעבוד או להחזיק במשרה כזו או אחרת לאורך זמן ובאופן קבוע. תודה על ההתיחסות

23/06/2000 | 15:54 | מאת: יריב אבני

גיל שלום. שאלתך בנושא אובדן כושר העבודה כללית מדי היות ואינני יודע איזה סוג אובדן כושר עבודה קנית. ישנם מספר סוגי כיסוי שונים לאובדן כושר בהם ההגדרות שונות. כמו כן היות ואינני רופא אינני יכול לקבוע את מצבך הרפואי מבחינת יכולת עבודתך. ובכל זאת, אם נניח כי נרכש עבורך כיסוי אובדן כושר עבודה סטנדרטי, תהיה זכאי לקבל את הקצבה החודשית אם איבדת למעלה מ 75% מיכולת עבודתך, וזאת לאחר שתעביר מסמכים רפואיים לחברת הביטוח המאשרים את מצבך הרפואי. כמו כן הכיסוי הרגיל מאשר פיצוי חודשי לאחר תקופת המתנה של שלושה חודשים, כלומר אם הרופא וחברת הביטוח אישרו לך 5 חודשי אי כושר עבודה, הנך זכאי לפיצוי חודשי החל מהחודש הרביעי כלומר פיצוי של חודשיים. כדאי ומומלץ להיעזר בסוכן הביטוח שלך לצורך הגשת התביעה לחברת הביטוח.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל