ביטוח משלים?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

21/06/2000 | 23:40 | מאת: רוני

אני כבת 31 נשואה עם שני ילדים. שאלתי היא מה הכדאיות שבביטוח משלים, ולמה הוא עדיף על הביטוח הממלכתי שיש לכל אדם בישראל?

23/06/2000 | 00:06 | מאת: פז

אם כוונתך לביטוח משלים בקופ"ח אזי הביטוח המשלים מהווה נדבך נוסך מעל חוק הבריאות הממלכתי ומאפשר לחבר קופ"ח לקבל שירותים נוספים מעל סל הבריאות במחיר "עממי" וללא תנאי קבלה לביטוח המשלים. למרות זאת הציבור הישראלי לא נהנה מבריאות ברמה גבוהה יותר כתוצאה מביטוחי הבריאות המשלים אלא פשוט העבירו אותנו ללעמוד בתור אחר בדרך לקבלת השירותים ובקצה התור עדיין עומדות אותן ועדות של קופ"ח אשר יכולות לסרב לתת לנו או לילדינו את השירותים בהתאם לתקנון אותו הן משנות באופן חד צדדי (גם אם שילמנו עבור הביטוח מספר שנים רצופות). זה המצב ועם זה אנו חיים, וכרגיל מי שיש לו לשלם עבור ביטוחיים פרטיים - לא חושב פעמיים

23/06/2000 | 16:13 | מאת: יריב אבני

רוני שלום. כדאי לקרוא את תשובתו הנכונה של פז אך יש להוסיף דוגמאות לצורך המחשה. * אדם אשר אין לו כיום את הכיסוי "המשלים" של קופת החולים לא זכאי לבחור מי ינתח אותו. אני מתאר לעצמי שכל הורה טוב יעדיף לבחור את הרופא הטוב ביותר עליו שמע לצורך הניתוח ולכן יש לאותו "משלים" ( המכונה כיון שב"ן- שירותי בריאות נוספים ) פתרונות חלקיים אשר לפעמים הם טובים ולפעמים אינם מספיקים. לדוגמא, אנו בשביתת רופאים למעלה משלושה חודשים, אדם אשר מעוניין לבחור את הרופא המנתח שלו, יוכל אמנם "לקבלו" אך לא יוכל לעשות את הניתוח עקב השביתה. אדם בעל ביטוח פרטי או לחילופין בעל אמצעים יוכל לעשות את הניתוח בבית חולים פרטי תוך כדי עקיפת השביתה. מומלץ לכל אחד ( לדעתי ) להיות בשב"ן של קופ"ח היות והתשלום נמוך יחסית ולעיתים ישנם כיסויים אשר גורמים לכך שהתשלום לשב"ן משתלם ( התייעצויות עם רופא מומחה, החזר בגין מדרסים, חיסונים, רפואת שיניים בהנחה, זכויות סיעודיות ועוד). משפט המפתח גם כאן הוא: למי שיש כסף מומלץ לרכוש ביטוח פרטי אשר מנתק אותו לחלוטין מהתלות בבירוקרטיה הקיימת בקופ"ח לנושא ניתוחים והשתלות.

03/10/2000 | 19:40 | מאת: רחל

שלום רב אני ובעלי עובדים שכירים ומשלמים מס' בריאות בערך כ- 12.000 ש"ח בשנה מהשכר ובנוסף דורשים מאיתנו ביטוח משלים בסך של 260 ש"ח בחוש שזה 3100 ש"ח בשנה. שאלתי היא חוק בריאות ממלכתי דורש כן כך הרבי כסף לשלם בשנה? מה עושים האים הסכום שגובים בביטוח המשלים חוקיים? או שאנחנו משלמים יותר מידי?

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל