מכבי מגן סיעודי זהב שהוא "זבל"

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

08/06/2000 | 07:51 | מאת: זוהר יצחק

אני פגוע תאונת דרכים במסגרת העבודה כך שזכויותי מוקנות לי ע"י הביטוח הלאומי.בנוסף יש לי מכבי מגן משנת 1988 וכמובן הסיפוח האוטומטי למכבי מגן "סיעודי זהב" אני לאחר ריסוק של 2 הקרסולים וניתוח בהם כך שרגליי יצאו לחופשה מאונס למשך 90 יום. אני זקוק לסיעוד בבית מכבי מגן זהב עם כל ההידור מקצה לי 14 שעות שבועיות האם זה נשמע הגיוני לאחר ששלמתי כל כך הרבה? לי לא מה לך? מדוע הנטל צריך ליפול על המשפחה אם שלמתי כסף לשעת צרה? בקטלוג מכבי כתוב סיעודי זהב 35 שעות שבועיות ועד לתקרה של 1000 דולר לחודש. זה נשמע נפלא אבל זה לא כך. הדבר הזה מגיע לאדם ששוכב במיטה עם חיטולים ומאכילים אותו למה לא כותבים זאת בקטלוג? לכן מטרתי להקים עמותה שתגדיר כמכ שאפשר כל גופו לענין ותשלם פרמיה ותדע בדיוק מה תקבל בבוא היום. ולהל משא ומתן עם חברת ביטוח לקבלת המחיר הטוב ביותר והשירות הטוב ביותר. לכן אני פונה אליכם אנא הפסיקו לשלם למכבי מגן כסף כי הוא מיועד למשרדים יפים לכיבודים ולפרסומות. ולא לאדם שזקוק לו בשעת משבר כי אז אתה נתון להלטה שרירותית שלהם שכמובן הם רוצים להשאיר יותר לכיבודים. יש לי עוד הרבה דברים "יפים על מכבי" אנא אם בדבר נראה לך עזור לי להפיץ את זה. בתודה על הזמן שהיקדשתה לקרוא דבר זה. אני לא רוצה שום דבר לעצמי כי אני אדם מסודר כלכלית אני איש מכירות לציוד טכני בחברת א.ד. סינון אני לא איש ביטוח . לכן בקשתי להפיץ מכתב זה כמה שיותר. וכמובן לומר לאנשים להפסיק לשלם מכבי מגן. הם צירפו את כולם באופן אטוטמטי בלי לשאול לכן אנו רשאים לבקש את כל הכסף חזרה. והוא יכול לשמש בסיס להקמת העמותה. ושוב תודה איציק זהר השבור שלא נשבר

08/06/2000 | 10:54 | מאת: יריב אבני

איציק שלום. בראש ובראשונה אני מאחל לך רפואה שלמה. לעניין מכבי מגן, שמעתי סיפורים רבים על אופן היחס והטיפול אותו מעניקה מכבי הן לטובה והן לרעה, כל מקרה נבדק לגופו. המקרה שלך מכעיס אותך היות ובתום לב חשבת( כמו רבים אחרים) כי במקרה ולא תוכל לתפקד בצורה רגילה תהיה זכאי להשתתפות הקופה. כאיש מקצוע אני יודע שעל מנת לקבל את הכיסוי הסיעודי במכבי ובכל שאר הקופות ( וגם בחברות הביטוח) על הלקוח לעמוד בקריטריונים הבאים: אי היכולת ( שנקבעה ע"י רופא) עקב מצב בריאות לבצע לפחות 4 מתוך 6 הפעולות הבאות הנקראות ADL: 1. לקום ולשכב. 2. להתלבש ולהתפשט. 3. להתרחץ ולהתגלח. 4. לאכול ולשתות. 5. לשלוט על סוגרים. 6. ללכת ( מרותק לכיסא גלגלים או למיטה). קיימים הבדלים קטנים באופן הזכאות לגמלת הסיעוד בין הקופות והחברות. אני מסכים איתך כי ניהול מו"מ עם חברת ביטוח לרכישת כיסוי ראוי עבור קבוצת אנשים רחבה הינה פעולה ברוכה אשר יכולה באמת למנוע עוגמת נפש . למרות הכל, אני ממליץ לכולם לא לבטל את הכיסויים הנוספים אותם רכשו מהקופה כדוגמת מכבי מגן ( מגן כסף וזהב) היות ולעיתים כיסוי זה ייתן פתרונות טובים, יחד עם זאת אני אמליץ למי שביכולתו לרכוש כיסוי פרטי לרכוש אותו בהקדם.

08/06/2000 | 13:30 | מאת: איציק זהר

תודה עבור תשובתך המהירה את כל בדברים הנ"ל אני יודע לצערי כי אני בבית כבר 8 ימים ועד עכשיו לא נעשה דבר היות ויד ימין לא יודעת מה שיד שמאל היום נודע לי בתקניו של מכבי מגן זה לא תופס לגבי ת"ד ת"ע האם אתה ידעתה את זה אני עןמד ב- מתוך ה-6 כי בחוברת חובות וזכויות אין שום פיסקה האומרת את זה . רק בתקנון של מכבי ואני משוכנע יותר מתמיד כי האנשים שלא הגיעו למצב בו אני נמצא כולל אחות מכבי והמזכירה של הרופאה המטפלת וזה מה שיצרתי קשר כרגע. לכן אני משוכנע שרוב הציבור לא מודע לזה . ואני רואה את עצמי כשליח להביא את זה לידיעת הציבור. בתודה איציק

11/06/2000 | 08:57 | מאת: ר.ג.

מסכימה איתך בכל פה !!

13/10/2000 | 00:23 | מאת: מוטי לאלו

אל תוותר תעשה הרבה רעש תידפוק על שולחנות . זוהי הדרך היחידה לקבל את זכויותנו לצערנו בארץ. לי בעייה דומה לבעייתך

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל