הפסקת נכות מעבודה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

15/12/2001 | 20:36 | מאת: שלמה .ל

נפגעתי בתאונת עבודה ב-19/12/99 הושתלו ברגלי 3 ברגים וכן נשברה יד שמאל בשבר תוך פירקי. לאורך הזמן עברתי ועדות רפואיות בביטוח לאומי שהיכירו בנכות של 30% . בחודש יולי האחרון החליט הרופא בועדה רפואית להוריד את אחוזי הנכות ליד על אף שאני סובל ממגבלות ביד. בחודש אוגוסט עברתי שוב ועדה רפואית והרופא שלח אותי לצילומים וביקש שהצילומים יעברו אליו ללא נוכחותי. הצילומים הועברו והוא החליט להוריד לי את הנכות ל-0% למרות שהברגים עדיין בגופי ואני סובל ממגבלות ברגל. כל אשר כתבתי מגובה במסמכים מבית החולים בו אני מטופל (לגבי המוגבלויות) . אבקש חוות דעת מה עלי לעשות האם לפנות לעורך דין? תודה שלמה

16/12/2001 | 12:58 | מאת: אייל

שלום שלמה, כתשובה ראשונית חד משמעית - כן, גש לעו"ד. הוא מכיר את כל הסידורים והקומבינות שצריך לעשות כדי שנפגע יקבל את הזכויות להן הוא זכאי (מזה הוא מתפרנס..) אתה יכול לגשת גם לאורטופד מומחה ניטראלי ולקבל ממנו (תמורת תשלום) מכתב המעיד על מוגבלויותיך ועל הערכתו לגבי אחוזי הנכות המגיעים לך. אל תחשוש מלתבוע את ביטוח לאומי בבימ"ש. בדרך כלל, אנשים שפגיעתם אמיתית ומגבים זאת במסמכים ובעדים - מקבלים את המגיע להם (לעיתים קרובות, ביהמ"ש ממנה רופא נאמן מטעמו כדי שיבדוק ויתן את חוות דעתו.) כאמור, תתיעץ עם עו"ד. יש לך ביטוח חיים/מנהלים/קרן פנסיה ??? האם תבעת ??? בהצלחה, והחלמה מהירה.

17/12/2001 | 11:26 | מאת: יריב אבני

שלמה שלום. התשובה לשאלתך היא" כן. פנה לעו"ד.

23/12/2001 | 18:04 | מאת: תמר

שלמה שלום, יש אפשרות לערער על החלטת הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי. מעבר לכך, אם המדובר בתאונת עבודה יש אפשרות להגיש תביעה גם כנגד המעביד. אשמח לתת לך סיוע משפטי בעניין זה. נא צור עימי קשר לאימייל: [email protected] תודה, עו"ד תמר חיט-זילברשטיין

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל