ביטוח נסיעות ללא הרחבה שנה וחצי לאחר החלמה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

06/05/2016 | 08:31 | מאת: שרי

בינואר 2015 עברתי כריתת שד לאחר גילוי סרטן. לא נזקקתי לכימותרפיה ואינני מטופלת בתרופות אונקולוגית.למעשה בכל הקשור לסרטן אני בריאה. אני נוסעת לארה"ב וחוששת שאם אתבטח בביטוח נסיעות ללא הרחבה למחלה קשה כל טיפול רפואי לו אזדקק גם אם אינו קשור למצב רפואי קודם חברות הביטוח יטענו שקיים קשר על מנת להמנע מכיסוי ההוצאה. האם החשש שלי מוצדק? כמה זמן לאחר ההחלמה נחשבים בריאים לצורכי ביטוח נסיעות?

שלום שרי, החשש שלך אינו מוצדק. אני אנצל את הבמה הזאת על מנת להסיר חשש מכל מי שחושב שחברות הביטוח עסוקות כל היום בלחפש איך אפשר לדחות תביעות. כמי שמכיר את המערכות מבפנים העניין הזה רחוק מלהיות נכון אולם לצערנו יש כל מיני גורמים שמתפרנסים מהעצמת סיפורים כאלה וברובם מדובר גם בסיפורים המספרים רק חצאי אמת. לצערנו זה נורא פופולרי והתקשורת מעצימה זאת יותר. בדיוק כמו הההבדל בין כלב נשך אדם לאדם נשך כלב. לעניינך, ההגדרות בביטוח נסיעות לחו"ל קובעות כי כל עוד לא חל שינוי במצב הרפואי בחצי שנה שקדמה לנסיעה, ניתן לרכוש ביטוח עם הרחבה למצב קיים כך שאם תתרחש החמרה הרלוונטית למצב הרפואי, יהיה לה כיסוי. ישנן חברות המאריכות את תקופת החצי שנה לתקופות ארוכות יותר במקרה של מחלה ממארת אולם גם כאן הפיתרון קיים. חברות כמו פספורטכארד, הראל, מגדל וכדומה מוכרות תוכניות ייעודיות לאנשים במצבך הכוללות כיסוי למקרה של החמרה במצב בעת שהותך בחו"ל. אני מציע לרכוש את ההרחבה המתאימה על פי המלצת חברות הביטוח או סוכן הביטוח . חיסכון של כמה עשרות דולרים בעלות הביטוח נסיעות עלול לעלות לך בעשרות אלפי דולרים במקרה של חס וחלילה החמרה או התפרצות נוספת של המחלה, ל"ע. בברכת נסיעה טובה ובריאות, רן

14/05/2016 | 01:32 | מאת: שרי

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל