כסוי להמשך אישפוז בישראל עקב תאונה שארעה בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

30/08/2014 | 16:37 | מאת: מירי

שלום. ברצוני לשאול מדוע נדרש כיסוי להמשך אשפוז והוצאות רפואיות בישראל עקב תאונה שארעה בחו"ל? האם הביטוחים שיש לנו בישראל באמצעות קופת חולים והביטוחים המשלימים לא מכסים במקרה של ארוע שארע בחו"ל? אם חס וחלילה נפלתי ונגרם לי שבר או קרע או בעיה אחרת ונדרש המשך אשפוז או טיפול רפואי בארץ-האם לא אהיה זכאית לקבל טיפול בישראל אלא אם ארכוש פוליסת נסיעות שכוללת סעיף כזה? בפוליסה שעורכים דרך קופ"ח מאוחדת הם מציעים הרחבה בתשלום נוסף עבור כיסוי כזה. בפוליסות אחרות יש כיסוי מוגבל גם מבחינת התקופה וגם מבחינת הסכום. בתודה מראש על עזרתך.

שלום מירי, בעקרון יש לבצע אבחנה בין תאונות דרכים לתאונות אחרות. לתאונת דרכים שהתרחשה בארץ לדוגמא, אחראית חברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע או אבנר לדוגמא. פעם קופות החולים היו משלמות עבור שירותים רפואיים מעין אלו ושולחות אחר כך חשבון לחברות הביטוח. כיום יש הסדר בו חברות הביטוח מפרישות סכום קבוע לקופות החולים וקופות החולים נושאות בהוצאה במסגרת החברות בקופה. חברות הביטוח הרלוונטיות לתאונות דרכים אינן מבטחות בחו"ל ולכן באופן עקרוני במקרה של תאונת דרכים בחו"ל והמשך אשפוז בארץ, יכול להיות מצב בו בית החולים יחייב את קופת החולים וזו האחרונה תבקש לחייב את חברת הביטוח. בכל תאונה אחרת, האשפוז יהיה במסגרת קופת החולים בה את חברה גם אם האירוע אירע בחו"ל. שימי לב גם שהפוליסה שנערכת דרך מאוחדת, היא לא של מאוחדת. יש חברת ביטוח "רגילה" מאחורה. קופת חולים מאוחדת היא לא חברת ביטוח ומעבר להטבה שהיא נותנת לחבריה, אין לה קשר לפוליסת הביטוח עצמה. בברכה ושלא נדע, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל