ביטוח לחו"ל אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

20/07/2014 | 12:55 | מאת: חגית

האם מותר לחברת הביטוח לבטל ביטוח לחו"ל שכבר רכשתי, בעקבות אישפוז וניתוח? עברתי ניתוח להכנסת סטנט בגלל אבן מהכליה ואמורה לעבור ניתוח לריסוק האבן לאחר שאחזור מחו"ל.

שלום חגית, בגדול מאוד ומבלי להיכנס לפרטים, התשובה היא כן. ביטוח הוא למעשה חוזה שבין המבוטח לחברת הביטוח. חוק החוזים הכללי וגם חוק חוזה ביטוח קובעים למעשה שאם חל שינוי מהותי שיש בו בכדי להשפיע על אחד מצדדי החוזה ולפני כניסת החוזה לתוקף, רשאי כל צד לבטל את החוזה או להתאימו למצב החדש שנוצר. ככל שההליך הרפואי אותו עברת התרחש לפני כניסת הביטוח לתוקף, הרי שמדובר בשינוי מהותי מבחינת חברת הביטוח (כך אני מניח, שכן אינני מכיר את הפרטים או את נהלי החיתום הרפואי של אותה חברה) ועל כן ביקשה לבטל את החוזה. תשובתי היא כמובן כללית מאוד ביחס למידע המועט שניתן. אם ברצונך לקבל מידע בהרחבה וספציפית למקרה שלך אני ממליץ על פניה לסוכן ביטוח או עו"ד מתאים. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל