קיזוז יתרת פיצוי על ידי חברת ביטוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

02/07/2014 | 19:25 | מאת: גיא

רן שלום, כבודה שאבדה הכילה תכולה מוכחת (באמצעות קבלות) של כ-4000$. חברת התעופה הציעה לשלם את הכיסוי המקסימלי במסגרת אמנת מונטריאול בגובה כ-1700$. הכיסוי הביטוחי הינו עד לגובה של 2000$ במסגרת פוליסת נסיעות חו"ל. האם לא ניתן לדרוש את סך ה-$2000 כולו או שגם במקרה זה החוק מתיר לחברת הביטוח להשלים את הפיצוי רק עד לסך 2000$ כלומר עוד 300$ או שניתן לדרוש מחברת הביטוח לשלם את כל ה-2000$ אשר היא מחויבת אליהם במסגרת הפוליסה מלי כל קשר לפיצוי שניתן לנוסע על ידי חברת התעופה וזאת על מנת להביאו למצב של מינימום נזק בגין אובדן הכבודה. תודה.

שלום גיא, הכלל הוא שמבוטח לא יכול להתעשר ממקרה ביטוח. ככל שתוכל להוכיח, כפי שכתבת, ששווי הכבודה היה $4,000 הרי שעומדת לך הזכות להיפרע מכל אחד לחוד. כמובן שיש לזכור מבחינת תכנית הביטוח שה 2000$ הם תקרה כללית וסביר להניח שיש תקרה ספציפית לכל סוג של כבודה (כגון מוצרים אלקטרוניים לעומת בגדים או דברי ערך וכדומה). רק לשם ההמחשה - לו הכבודה הייתה שווה 1500$ על פי אסמכתאות, הרי שלא הייתה לך עילת תביעה לחברת הביטוח. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל