רכשתי ביטוח נסיעות - והתשלום לא נקלט

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

12/06/2014 | 20:13 | מאת: דליה

שלום, רכשתי דרך האינטרנט ביטוח נסיעות לחו"ל ושילמתי דרך כרטיס האשראי. לאחר שחזרתי מהנסיעה בשלום הודיעה לי חברת הביטוח שכרטיס הויזה לא נקלט היתה תקלה במערכת שלהם. הם מבקשים שאני אשלם את הכסף. השאלה שלי, האם לשלם? איך אני יודעת אם אכן הופעל הביטוח? ואם במידה וחס וחלילה קרה משהו, האם היתה חברת הביטוח מכירה בבפוליסה למרות שכרטיס הויזה לא נקלט? מה דעתכם? לשלם אוא לא? תודה

שלום דליה, בקצרה - בוודאי שלשלם. הרי אם היה קורה משהו בחול והיית פונה לחברת הביטוח, הם היו מחוייבות לתת את הכיסוי שרכשת כיוון שהתקלה הייתה בצד שלהם. מבלי להכנס יותר מידי לדיני החוזים ולחוק חוזה הביטוח, הרי שהייתה כוונה לשני הצדדים לכרות חוזה ביטוח והחוזה הלכה למעשה נכרת. הם איפשרו לך רכישה באינטרנט והגעת עד שלב התשלום (משמע הם הסכימו לבטח אותך = לכרות חוזה) ואת הגעת לשלב התשלום (משמע הסכמת לתנאי החוזה שהוצע לך). מדובר בעניין טכני בלבד עקב תקלה שבקלות ניתן להוכיח אותה. עלייך להתנהג בתום לב ולשלם לחברת הביטוח את הפרמיה. למען הסר ספק אציין כי אין מדובר בייעוץ משפטי או אחר אלא בדעתי האישית על סמך ידיעתי האישית והשכלתי הרלוונטית. הבחירה הסופית בידייך.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל