רכישת שתי פוליסות ביטוח נסיעות בהריון

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

05/06/2014 | 15:48 | מאת: טיילת הריונית

שלום, אני מתכננת טיסה ל-4 שבועות לארהב. אני בהריון (בת 30, בריאה, עובר יחיד, הריון לא בסיכון, בדיקות תקינות), ביום הטיסה לארהב אהיה בשבוע 23, וביום הטיסה חזרה אהיה בשבוע 27 בדיוק. חיפשתי אחר הביטוח עם ההרחבה הטובה ביותר עבור נשים בהריון. בביטוח נסיעות של מכבי (פוליסה של כלל) ישנו כיסוי עד 200,000$ עד שבוע 26 כולל, ו- 50,000$ משבוע 27 ואילך. אך כיסוי זה אינו כולל הוצאות טיפול בפג בכלל. הביטוח שכולל הוצאות טיפול בפג בכיסוי הטוב ביותר שמצאתי הינו ביטוח אחר של כלל - 50,000$ כיסוי להריון ו- 20,000$ הוצאות טיפול בפג. השאלות שלי הן: 1. האם אוכל לעשות את שני הביטוחים במקביל בכדי שיהיה לי מצד אחד כיסוי גבוה עבור הוצאות עבורי, ומצד שני כיסוי כלשהו להוצאות טיפול בפג? כלומר: האם ניתן לעשות את שתי הפוליסות האלה (של אותה החברה) בכדי לקבל את שני הכיסויים? 2. במידה ולא - האם אוכל לעשות ביטוח של חברה אחרת שבו יש כיסוי לפג במקביל לביטוח של מכבי שהזכרתי קודם? תודה רבה!

שלום רב, עיקרון ביטוח הכפל, וזה מה שאת שואלת, חל בד"כ על ביטוחי נכסים וקובע שאם ברשותך שני ביטוחים בעלי זיקה למקרה הביטוח, כל אחד יישא בחלקו בהתאם להיקף הכיסוי הקיים בו ועד גובה הכיסוי המקסימלי. קיימת דוקטרינה שקובעת כי עיקרון ביטוח הכפל צריך לחול גם על ביטוחים להוצאות רפואיות ולידה דוקטרינה הפוכה. הפסיקה בוחנת כל מקרה לגופו ואין על כך תשובה חד משמעית. יחד עם זאת, קיימות בשוק תוכניות ביטוח נוספות הכוללות הרחבה למצב הריון ולידה בתקרות גבוהות הרבה יותר. כך, בחברת הפניקס או פספורטכארד ניתן לרכוש הרחבה להריון ולידה בכיסוי של 100,000$ עד שבוע 24 ו 60,000$ משבוע 24 עד שבוע 32. בהראל קיים כיסוי להריון עד שבוע 32 שכולל גם לידה מוקדמת ולידת פג עד תקרת כיסוי של 50,000$. במגדל כיסוי של עד 200,000$ (עד שבוע 32) מתוכם 40,000$ לטיפול בפג. אני ממליץ לבחון את כל החברות הקיימות בשוק לפני קבלת החלטה סופית. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל