כפייה של חברת הביטוח בעת חידוש פוליסה על השתתפות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

11/04/2014 | 01:41 | מאת: רן שמואלי

היי לכולם הייתה לי תביעה מול חברת הביטוח בתחילת הטיול. ועכשיו כשאני רוצה לחדש את הביטוח אומרים לי בתנאי שתשלם השתתפות עצמית פי 4 מהמקורית. אני נמצא בקולומביה, וחברות מהארץ לא מוכנות לבטח אותי כי כבר יצאתי מהארץ, הקטע הזה חוקי? מכיוון שהן מנצלות את היעדר התחרות לכפות את תנאיהן ואז אין ברירה אלא להסכים. וכן בדקתי בדיויד שילד רוצים פרמיה גבוהה פי 10.

שלום רן, אתחיל מהסוף - הביטוח של דיוידשילד הוא ביטוח רפואי מקיף ואינו ביטוח נסיעות לחו"ל. לפיכך הפרמיה בהתאם. אין מה להשוות בין המוצרים. ביחס לחברות שאינן מוכנות לבטח אותך לאחר היציאה מהארץ - אכן זה הנוהג והוא בא ממקום של ניהול הסיכון. בקשר לדרישה של חברת הביטוח לגבות השתתפות עצמית הגבוהה פי 4 - יש לזכור כי ביטוח הינו חוזה לכל דבר ועניין ועם סיומו, כל אחד מהצדדים להסכם יכול להחליט על תנאיו מחדש. לא כל כך ברור לי מדוע בחרו בחברת הביטוח להגדיל את ההשתתפות העצמית דווקא והאם מדובר על שינוי בהשתתפות העצמית רק בעניינים הקשורים בתביעה שהייתה לך או בכלל, אך ככל שהעניין נעשה בהליך חיתומי מסודר, זה מצב אפשרי. אני מניח שמדובר על השתתפות עצמית של 50$ ופי ארבע זה לכל היותר 200$. לעניות דעתי זה מצב עדיף על מצב בו הינך נשאר ללא כיסוי ביטוחי כלל. בהצלחה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל