ביטוח רפואי כשאני כבר בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

08/03/2014 | 08:17 | מאת: לילך

ברצוני לדעת מדוע חברות הביטוח לא מוכנות לבטח אותי כשאני כבר בחו"ל ודורשות תשלום רטרואקטיבי מזמן היציאה מהארץ. זוהי תחושה של גזל אמיתי וניצול. הרי אם ני חותמת על הצהרת בריאות, אף אחד לא מחויב לשלם לי שוםפ דבר שקרה לפני כן. אז מה ההבדל הגדול, מלבד היכולת לגבות עוד כסף? תודה

היי לילך, זה שמצאת חברה שמוכנה לבטח אותך כשאת כבר בחו"ל זה כבר הישג כיוון שזה בכלל לא נהוג במחוזותינו. חברות ביטוח לא מדכימות לבטח אדם שכבר נמצא בחו"ל מהטעם הפשוט -ביטוח רוכשים למקרה הבלתי צפוי ושאינו ידוע. את אמנם מדברת על מצב רפואי והצהרת בריאות אולם אתן לך דוגמא אחרת - מה אם יצאתי לחו"ל ולא רכשתי ביטוח ולאחר שבוע בחו"ל גנבו לי את המצלמה. הרי לו חברות הביטוח היו מאפשרות לרכוש ביטוח מחו"ל, ביום הגניבה היה נרכש הביטוח ולאחר מכן מוגשת תביעה לתגמולים. זהו מצב בלתי נסבל מבחינה ביטוחית ועל כן חברות הביטוח אינן מאפשרות רכישה שבה פערי המידע שבין הצדדים (המבוטח וחברת הביטוח) גדולים מידי, שהרי גם כך הם גדולים בתהליך הרכישה הרגיל. שחס וחלילה לא יסתמע מדבריי שכולם רמאים, אולם די בקומץ כאלה כדי לנהוג משנה זהירות. אני, כחתם רפואי וכללי, בדרך כלל לא אסכים שתהיה מכירה של ביטוח למי שכבר נמצא בחו"ל (אני מתכוון כמובן לביטוח נסיעות לחו"ל, ולא לביטוחים אחרים). בקשר לחיוב פרמיה רטרואקטיבי - לדעתי האישית זו טעות מבחינה חיתומית ואני מניח שמדובר באקט חינוכי יותר מאשר ביטוחי. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל