קיזוז פיצוי מחברת התעופה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

24/02/2014 | 10:06 | מאת: מירי

שלום, האם יכולה חברת ביטוח לקזז תשלום מסך הפיצוי שהיא מצעיה עבור כבודה שאבדה ?

שלום מירי, באופן כללי קיזוז תשלום במקרי ביטוח שונים אכן מקובל ומעוגן בפוליסות השונות. ניתן לקזז בלאי, ניתן לקזז מע"מ וכדומה. יחד עם זאת, אינני יכול לענות קונקרטית לשאלתך שכן אין בה כלל מידע על סוג הכבודה, סוג התשלום שקוזז, סוג הפוליסה וכדומה. בברכה, רן

27/02/2014 | 13:57 | מאת: מירי

תודה רן על התשובה, בטיול לגאורגיה, אחת המזוודות אבדה ולא הגיעה כלל. חברת התעופה שיפתה אותנו בסכום של 1400 ש"ח - הבנתי שזה לפי מה שמקובל. בחברת הביטוח בה ביצעתי ביטוח לנסיעה זו וכלל ביטוח כבודה, אחרי שהיה חוקר אצלי בבית, שיפו אותי בסכום שהוא כרבע מסך התביעה ובנוסף קיזזו מסכום זה את הסכום של חברת הביטוח. האם חוקי ?

שלום מירי, באופן כללי קיזוז תשלום במקרי ביטוח שונים אכן מקובל ומעוגן בפוליסות השונות. ניתן לקזז בלאי, ניתן לקזז מע"מ וכדומה. יחד עם זאת, אינני יכול לענות קונקרטית לשאלתך שכן אין בה כלל מידע על סוג הכבודה, סוג התשלום שקוזז, סוג הפוליסה וכדומה. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל