מעבר לגרמניה בהיותי בהריון

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

21/02/2014 | 16:41 | מאת: רעות

שלום, בעלי קיבל הצעת עבודה בגרמניה לפני יום ואנחנו נמצאים בשאלות רבות כעת לאור העובדה כי אנחנו כרגע בהריון- בשבוע ה8. לפי מידע שקיבלתי מהאינטרנט אינני יכולה לרכוש ביטוח בריאות לחול כאשר אני בהריון מכיוון שהריון לא יכוסה בגלל תקופת המתנה/אכשרה של לפחות 12 חודשים. אנא עזרתך, מה אנחנו יכולים לעשות עמ שבמידה ואשהה בגרמניה בתקופת ההריון והלידה אקבל שירותים רפואיים על הבדיקות והלידה בכיסוי ביטוחי מלא ככל האפשר? תודה רבה,

שלום רעות, זו שאלה שעניתי עליה לא מעט בפורום ונכון הוא שרוב ביטוחי הבריאות הבינלאומיים אינם מכסים הריון בשנה הראשונה. אני כותב רוב, שכן ישנן תוכניות המכסות הריון "כמו כל מחלה אחרת" - כלומר, רק חו"ח החמרה רפואית כתוצאה מהריון. אולם לא לזה את מכוונת. יחד עם זאת, כתבת שבעלך קיבל הצעת עבודה - האם מדובר בחברה מקומית? ישראלית? בגרמניה קיימים שני סוגים של ביטוחים רפואיים - ציבורי ופרטי. גם שוהים זרים שאינם תושבי גרמניה או האיחוד, יכולים להצטרף לביטוחים אלו במסגרת מעסיק אם מתקיימים תנאים מסויימים של סוג השהות. הביטוח הציבורי לדוגמא נורא דומה למה שאנו מכירים מישראל מבחינת ההיקף ואופן ההצטרפות - אין מצב קיים ויש כיסוי להריון. ישנן הגבלות ותנאי הצטרפות שלעיתים יש לבצעם עם ההגעה לגרמניה ואולי אף לפני על מנת לא לאבד את חלון הזמן ככל זה קיים ואפשרי. קצרה היריעה מלהרחיב על העניין, מה גם שמדובר על ידע כללי ואין זה תחום התמחותי, אולם אני מציע לבחון את העניין גם מכיוון הזה. בסופו של דבר, על אף שאולי זה לא נוח או מתאים, שילוב של מעקב הריון בגרמניה וישראל יכול להיות פיתרון (בדיקות יקרות להגיע לארץ ומעקב שגרתי לבצע בגרמניה) ואולי אף לתכנן את הלידה בארץ. אבל זו כמובן החלטה רק שלכם וקטונתי. בהצלחה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל