ביטוח קבוצתי למטיילים בארץ

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

29/01/2014 | 00:29 | מאת: עליזה

אני מרכזת טיולים בהתנדבות במועדון גימלאים . אני מוציאה מידי חודש טיולים בארץ לגימלאים עם מדריך מקצועי. האם עלי לדאוג לביטוח קבוצתי לכל טיול או להסתפק בלהמליץ למטיילים, שאינם קבועי, לבטח עצמם בביטוח תאונות אישיות ? אודה לתשובה מהירה.

עליזה שלום רב, ראשית, הערכתי הרבה על התנדבותך במועדון הגמלאים ופועלך בעניין. כל הכבוד! לעניין הביטוח - שאלה מורכבת מידי בכדי שאוכל לענות עליה כאן. מדובר בנושא שפרמטרים רבים משפיעים עליו והוא חשוב מידי בכדי שתסתמכי על תשובה קצרה שלי בפורום. אני מציע לך לפנות לסוכן ביטוח ולקבל מידע מלא אודות האפשרויות הקיימות. אבל לפני כן, אתן לך קצת פרטים שחשוב להכין מראש:1. מה המסגרת בה מאורגנים הטיולים? האם במסגרת עמותה? או שרק מביאים אוטובוס ומדריך וכל אחד דואג לעצמו. אם במסגרת עמותה יכול להיות שהעמותה כבר מבוטחת על כל הפעילויות שהיא מבצעת ויש לבדוק זאת. אם פרטי לחלוטין, יש לבחון אפשרות של ביטוח תאונות אישיות פרטי לכל משתתף (השאלה שצריכה להישאל היא קודם כל אם יש ואם אין - האם מתאפשרת רכישה של ביטוח כזה לטווח זמן כל כך קצר). רצוי להיערך עם כל המידע על הטיולים, המארגנים, סוג הטיול והאופן בה המשתתפים נרשמים ולפי כך לבחון את אופציית הביטוח. צר לי שלא עניתי לשאלתך אבל לכל הפחות אני מקווה שכיוון הבדיקה ברור. בהצלחה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל