המשכיות ביטוח סיעודי ובריאותי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

15/01/2014 | 09:42 | מאת: אילי

שלום, אני מבטוחת בביטוח בריאותי וסיעודי דרך מקום עבודתו של בעלי עובד מדינה, כעת התגרשתי וברצוני להמשיך את הביטוחים באופן פרטי ולבקש המשכיות באותם תנאים שהיו לי ממקום עבודתו של בעלי לשעבר. 1. האם חברת הביטוח רשאית להפסיק לי את הביטוח למרות שהודעתי להם שאני מעוניינת להמשיך באופן פרטי? 2.האם הם יכולים להוריד חלק מכיסויים מסויימים? תודה

אילי שלום רב, המפקח על הביטוח מסדיר בחוזרים שונים את המעבר מביטוחים קבוצתיים לביטוחים פרטיים. במעבר מביטוח סיעודי קבוצתי לביטוח סיעודי פרטי, יש לעיין בחוזר המפקח על הביטוח מיום ה 28 בדצמבר 2009 שכותרתו "ביטוח סיעודי קבוצתי", שם מוסדר המעבר לפוליסות פרט. בביטוחי בריאות קיימת הסדרה חלקית בלבד שנכון ליום זה עוד לא הושלמה סופית ולכן העניין לא כל כך ברור וכפוף להסכמים שונים שבין חברות הביטוח לקבוצות המבוטחות. בכל מקרה יש כמובן לבחון את המקרה שלך ביחס להסכם הביטוח שנחתם בין המעסיק של בעלך (לשעבר) לבין חברת הביטוח ולבחון האם יש כבר בהסכם עצמו הוראות המסדירות את העניין. אני ממליץ מאוד להיעזר בשירותיו של סוכן ביטוח או אף עו"ד המתמחה בביטוח, כמו גם להיעזר באגף פניות הציבור במשרד המפקח על הביטוח שיסייעו לך לקבל תשובות הולמות מחברת הביטוח. כתובת אתר המפקח על הביטוח (שם גם תוכלי למצוא את החוזר שהזכרתי בתחילת תשובתי ) : http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/general/mainpage.asp לצערי בפורום קצרה היריעה וחסר המון מידע על מנת לתת תשובות מלאות בעניינים מעין אלו. בהצלחה, רן

24/01/2014 | 23:20 | מאת: אילי

שלום רן, הייתכן שעכשיו יבקשו ממני לשלם באופן פרטי כפורשת פי 10 ואני לא מגזימה, כי יכול להיות שהם רוצים לנפנף אותי מאחר וגילו אצלי בזמן שהייתי מבוטחת גידול טרום סרטני והם בכוונה מנסים להקשות עליי?

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל