ביטול נסיעה עקב מצב ביטחוני בדרום

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

03/11/2013 | 11:44 | מאת: שרון

שלום רב, אנחנו מתוכננים לטוס לחו"ל בעוד כחודש. לצערי המצב הבטחוני בדרום (עוטף עזה בו אנו גרים) מתחמם ולא נרצה להשאיר את הילדים בבית אם המצב יחמיר - אנחנו לא מעוניינים לבטל את הטיסה אלא אם כן המצב ממש יחמיר אך לא בהכרח יוכרז "מצב מלחמה". האם יש לי אפשרות לבטח את הנסיעה ולבטל במידת הצורך מבלי לשלם את מלוא המחיר? תודה!

שלום שרון, פוליסות לביטוח נסיעות לחו"ל אינן כוללות סעיף ביטול נסיעה כתוצאה ממצב בטחוני או אף מלחמה בארץ(למעשה סעיפי הביטול מתייחסים דווקא למצב מלחמה במדינת היעד). לפיכך ביטול הנסיעה עקב המצב הבטחוני ככל הנראה לא יזכה אתכם בכיסוי על פי הפוליסה ועליכם לעשות הערכת סיכון ביחס לנסיעה. אגב, פיתרון יצירתי יכול להיות מצב בו תסדירו לילדכם מראש מקום בו יוכלו לשהות מחוץ לאזור הדרום בזמן שהותכם בחו"ל אם וכאשר יתפתח משהו (נקווה שלא). בהצלחה .

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל