מוות אדם קרוב

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

19/09/2013 | 16:47 | מאת: שיר

אימי, אני בעלי ושני ילדיי היינו אמורים לנסוע לחו"ל אך עקב פטירתה של סבתא שלי(אמה של אימי) נאלצנו לבטל את כל הטיול. בכל בתי המלון וגם בהשכרת הרכב הסכימו לא לחייבנו, אך רק לגבי כרטיסי הטיסה, עליהם כבר חוייבנו מראש, אנחנו לא בטוחים עדיין שנקבל עליהם החזר. האם עליי להמתין עד שאדע בוודאות אם וכמה נקבל החזר על הטיסות מחברת התעופה, או שאולי אנחנו כבר יכולים לתבוע את חברת הביטוח שלנו? האם מגיע לכולנו החזר מלא על הטיסות?

שלום שיר, במהותו נועד הביטוח להשיב את המצב לקדמותו ולא לגרום למבוטח "להתעשר". משמעות הדבר היא שלחברת הביטוח יהיה עליך להגיש רק את הנזק, ההפסד שיגרם לך במידה ולא תקבלו החזר על כרטיסי הטיסה או החזר חלקי (ואז לחברת הביטוח יש להגיש את ההפרש). אני הייתי מציע להמתין לתשובה סופית של חברת התעופה ביחס להחזר ואז, יחד עם תשובתם הסופית, ככל שנותרו החזרים, תגידי לחברת הביטוח. אגב, לחברת הביטוח אפשר להגיש תביעה עד 3 שנים מיום האירוע, כך שאין כאן בעיה של זמן. ביחס להחזר עבור כל בני המשפחה - כאן יש לבחון את תנאי הפוליסה שרכשתם והגדרת קרוב משפחה. למיטב ידיעתי פוליסות הביטוח אינן כוללות סבתא-רבא כקרוב משפחה מדרגה ראשונה ועל כן יכול מאוד להיות שלבעלך וילדיים לא יהיה כיסוי על פי התנאים היבשים של הפוליסה. יש לבחון זאת אל מול הפוליסה שרכשתם. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל