שאלת זכאות?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

08/07/2013 | 08:10 | מאת: יפה

נפצעתי בטיול בחול עם בעלי עשינו ביטוח כולל פינוי והטסה, הפינוי היה מעולה כולל הטסה רפואית לארץ, האם בעלי צריך לשלם את כרטיס הטיסה בחזרה לישראל? האם אני זכאית לפיצוי כלשהו בשל השינוי שחל בטיול?

שלום יפה, קודם כל אני מקווה שחזרת לקו הבריאות ושהחלמת כראוי מהפציעה. רוב ביטוחי הנסיעות לחו"ל כוללים כיסוי למלווה אשר נועד לשלם עבור מקרים של קיצור נסיעה בעת אירוע רפואי גם לחולה/פצוע וגם למלווה שלו. אני מניח שעניין הטיסה של בעלך לארץ, עת בוצע פינוי רפואי, הוסדר כבר על ידי חברת הביטוח. לעניין פיצוי או תשלומים אחרים, מבלי לדעת את פרטי המקרה המלאים ואת סוג תכנית הביטוח בה הייתם מבוטחים, קשה לי לענות על כך. באופן כללי אציין שביטוח נסיעות לחו"ל אמור לשאת בהוצאות החזרה לישראל והטיפול הרפואי שניתן בחו"ל, כמו גם על פקדונות ותשלומים שאבדו (כגון תשלום למלון שלא הוחזר או השכרת רכב וכדומה). לרוב אין פיצוי על עגמת נפש או אבדן הנאה וכדומה. בברכה, רן

09/07/2013 | 13:46 | מאת: יפה

תודה על תשובתך, ברצוני לברר ולהבהיר את העניין, בהטסה הרפואית נלווה אלי פראמדיק שנשלח מהארץ, ובעלי כמובן, האם ההתיחסות בביטוח למלווה וכשיש ליווי רפואי בעלי נאלץ לשלם את הכרטיס חזרה. האם אני יכולה לתבוע את מחיר הכרטיס שהוא שילם?

שלום יפה, אני מציע לבחון את הכיסוי על פי פרק קיצור נסיעה ככל שקיים כזה בפוליסת הביטוח אותה את מחזיקה ביד. ישנן תוכניות ביטוח שמשיבות עלויות שהיו למלווה, לרבות בגיןם אירוע ומצב כפי שאת מתארת, אולם מבלי לדעת באיזו פוליסה מדובר (וחשוב גם באיזו מהדורה של פוליסה) , לא אוכל לענות. אפשרות אחרת היא פשוט להגיש תביעה לחברת הביטוח עם כל המסמכים הנדרשים (קבלה על הכרטיס, טופם תביעה וכדומה) ולהמתין לתגובתם. רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל