ביטוח לחול עם כסא גלגלים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

06/07/2013 | 21:33 | מאת: גליה

שלום רב האם בנסיעה לחול עם כסא גלגלים אישי יש צורך לעשות לו ביטוח מסויים? אם כן כיצד ואיפה ניתן לעשות זאת. תודה

שלום גליה, פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל כוללות כיסוי לכבודה ומטען אישי. מכאן זו שאלה של פרשנות האם כיסויי הכבודה כוללים גם כסא גלגלים. לעניות דעתי זו הפרשנות המתבקשת את אירע לכסא הגלגלים נזק כלשהוא בחו"ל. אגב, בעת הובלת הכסא במהלך הטיסה האחריות על שלמותו של הכסא מוטלת גם על חברת התעופה. יחד עם זאת יש לזכור כי הכיסויים בביטוח נסיעות לחול מצומצמים באופן יחסי ולא נועדו לתת מענה לכסא גלגלים שיש להניח שאינו זול. לצערי אינני מכיר ביטוח מיוחד לכסא גלגלים וממליץ לבחון את העניין אצל ארגוני הנכים למיניהם, אשר אני מניח שאולי כבר נדרשו לשאלה. אם תמצאי תשובה משביעת רצון לעניין אשמח אם תפרסמי אותה בפורום לטובת הכלל. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל