תביעה ש2 פוליסות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

16/05/2013 | 21:18 | מאת: ארנון ספיר

לי ולאישתי נגנב תיק עם תכולה יקרה של לפטופ אייפון מצלמות משקפיים ועוד דברי ערך יקרים. בכיסוי הביטוחי ראיתי שיש הגדרה לדברי ערך עד 500 דולר ולכבודה עד 1750 דולר שתי שאלות 1. האם כל אחד מאיתנו יכול לתבוע בנפרד 2.מה נחשב כבודה ומה לא, משקפיים, ג'קט ?

שלום ארנון , בכל פוליסה יש הגדרה של המושג "דברי ערך". כבודה זו הגדרה כללית למזוודות/תיקים ותכולתם, כאשר ביגוד יומיומי והנעלה בד"כ כלולים בהגדרה הכללית של הכבודה ושאר מוצרים (מוצרי אלקטרוניקה, מעילי פרווה, מצלמות וכדומה) - נחשבים לדברי ערך. התקרה של דברי ערך היא חלק מתקרת הכבודה באופן כללי ונמוכה ממנה, כאשר חוץ מהתקרה הכללית של דברי ערך, יש גם תקרה לפריט (לדוגמא : אם אבדה מצלמה ומעיל פרווה - לכל אחד מהפריטים תהיה תקרה מקסימלית להחזר ובכל מקרה לשני הפריטים יחד או יותר - לא יותר מ 500$ ). אם כל אחד מכם מבוטח, לכל אחד הזכות ליהנות מתנאי הפוליסה וההטבות שבה ובלבד שמדובר בכבודה השייכת לו. אגב, לא ציינת באיזו חברה מדובר ובאיזו תכנית ביטוח אבל בד"כ אין כיסוי למכשירים סלולריים ומשקפיים. שאר הדברים בהתאם להגדרת דברי ערך שבד"כ מופיעה בתחילת כל פוליסה. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל