ביטוח נסיעות עבור ישראלים שלא יוצאים מהארץ

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

18/03/2013 | 20:46 | מאת: איה

שלום, אנחנו משפחה ישראלית שחיה שנתיים בקנדה. בקיץ הקרוב, בדרך חזרה לישראל נטייל 3 חודשים במזרח הרחוק. אנחנו לא מצליחים למצוא ביטוח נסיעות מכיוון שאנחנו לא יוצאים מישראל. כדאי לציין שבמשך כל השהות שלנו כאן המשכנו ושילמנו ביטוח בריאות משלים לקופות החולים וביטוח לאומי. כיצד ניתן לקבל ביטוח נסיעות במצב זה? תודה

שלום איה, אכן בחברות ישראליות קיים תנאי הכרחי של יציאה מישראל בעת רכישת הביטוח. המהות של תנאי זה היא שבמקרה וחס וחלילה אירע אירוע בחו"ל, יהיה ניתן להשיב את המבוטח בחזרה לישראל להמשך טיפול במסגרת קופות החולים או הביטוח הלאומי. אגב, באופן כללי, עם ובלי קשר לשאלתך, העובדה שאתם משלמים את הביטוח המשלים וביטוח לאומי אינה בהכרח ערובה לכך שאתם זכאים מכח החוק בישראל לקבלת שירותים רפואיים (בשפה מקצועית נקרא תיקון 58 ללחוק ביטוח בריאות ממלכתי) והייתי מציע לכם לבדוק את הענין מול הביטוח הלאומי בארץ. אם תוכלו להמציא אישור על זכאותכם לקבלת שירותים רפואיים בישראל מכח החוק, אולי אוכל לסייע במציאת פיתרון. אגב - האם אתם מבוטחים בדיוידשילד בזמן שהותכם בקנדה? (שאם כן, יכול להיות שאין צורך בביטוח נסיעות לחול לטיול עצמו). בברכה, רן

19/03/2013 | 17:29 | מאת: איה

תודה. אנסה להשיג את המידע מביטוח לאומי, מקווה שיהיה עם מי לדבר. בזמן שהותנו בקנדה איננו מבוטחים על ידי דיוידשילד...

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל