בטוח הוצאות נסיעה תקופה ארוכה מראש.

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/02/2013 | 10:02 | מאת: יואל

שלום רב, בתקופה האחרונה אני נוהג יותר ויותר להזמין טיסות, מלונות או קרוזים זמן רב מראש.בערך כשישה חודשים מראש. חברות התעופה וכן גם חלק מן המלונות דורשים תשלום מראש, עם תנאי ביטול מאד קשים.(לעיתים בטיסות לא ניתן לבטל כלל.) איך אני יכול לבטח עצמי בפני ביטולי נסיעות עקב מצב בריאותי כשישה חודשים מראש? אני בן 67, מצב בריאותי תקין, עם תרופות קבועות להורדת לחץ דם ולהורדת כולסטרול. תודה, יואל

שלום יואל , לרוב, ביטול נסיעה עקב מצב רפואי צריך לייצר קשר בין המצב הרפואי לבין ביטול הנסיעה. במילים אחרות - עקב המצב הרפואי נמנע ממך לנסוע לחו"ל ועל כן נאלצת לבטל את נסיעתך. משמעות הדבר היא שגם אם אירע מצב רפואי כלשהוא במהלך תקופה שקדמה לנסיעתך, כל עוד המצב הרפואי לא נמשך לתוך התקופה בה הינך כבר אמור לנסוע, לא מתקיימת למעשה סיבה לבטל את הביטוח. מתוך כך קבעו חברות הביטוח את תנאי הביטול שכידוע לך עומדים על בין שבוע ל 60 יום לפני מועד הנסיעה, תלוי בנסיבות ואינני מכיר חברת ביטוח המאפשרת מעבר לכך. בשיט (קרוז) שם ידועים תנאי הביטול הנוקשים מאוד, ישנן סוכניות נסיעות המתמחות במוצרים אלו ומציעות ביטוח מיוחד לביטול הקרוז עקב מצב רפואי. מומלץ להתעניין בסוכניות הנסיעות בעניין זה (ולוודא כמובן שהמוצר נמכר על ידי חברת ביטוח מן השורה כיוון שלסוכנות נסיעות אסור למכור ביטוח על פי חוק). בברכה, רן

06/03/2013 | 17:34 | מאת: ליליה

אפשר לקבל כתובת חברת ביטוח המבטחת ביטול קרוזים ?

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל