בטוח לחולה לב

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

03/01/2013 | 23:44 | מאת: דן

אני בן 79 וחולה לב במצב יציב מבקש לעשות בטוח לנסיעה קצרה לאירופה. הקרדיולוג מאשר לי לנסוע, אך לא מוכן לכתוב מכתב המלצה בטענה שאסור לו. אך כתב שמצבי טוב ויציב. המליץ שאבטח בחברה שגם קשורה לכללית כדי שאם יהיה יארע משהוא יהיה המשך טיפול בארץ ע"י הקופ"ח. (אחרת אולי קופ"ח תדרוש במצב כזה שחברת הבטוח תשא בכך).פניתי לבטוח שנעשה דרך קופ"ח(שעושים דרך כלל) והם אמרו שיעשה חיתום? מה זה?והאם קופ"ח לא מחויבת לתת לי טיפול המשך בארץ אם חלילה קורה משהוא בחו"ל גם אם אני מבטח בכל חברת בטוח שהיא?

שלום דן, ראשית חשוב לציין כי ביטוח נסיעות לחו"ל נעשה דרך חברת ביטוח. אין קשר בין חברת הביטוח לקופת חולים כללית למעט העובדה שבקופה אולי מפנים אותך לחברת הביטוח. לקופת חולים כללית אסור למכור ביטוח על פי חוק. רק לסוכן ביטוח או לחברת ביטוח מותר למכור ביטוח. החיתום, או ליתר דיוק החיתום הרפואי, הוא תהליך בו חברת הביטוח בוחנת את מצבך הרפואי וקובעת את תנאי הקבלה לביטוח בהתאם למצבך הרפואי. אחד מתנאי הקבלה יכול להיות החרגה - זה אומר שחברת הביטוח מוכרת לך ביטוח אבל מודיעה לך שלא תכסה בעיה רפואית מסויימת כגון בעיית לב. בחברות הביטוח יש גם אפשרות לרכוש הרחבה למצב רפואי קודם - זאת אומרת כיסוי להחמרה במצב רפואי קיים כגון בעיית הלב אולם כאן יש לזכור שגם ההרחבה הזו תקפה רק אם במהלך ששת החודשים שקדמו לנסיעה לחול לא היה כל שינוי במצבך הרפואי (אפילו שינוי קל במינון התרופות נחשב שינוי). לכן עליך לרכוש ביטוח נסיעות לחול שבאופן מפורש כולל כיסוי להחמרה אפשרית, חס וחלילה, במצבך הרפואי עת תשהה בחוך. בקשר לקבלת המשך הטיפול בארץ - אין קשר בין אם חברת הביטוח עובדת עם כללית או לא. יש לך זכות לקבלת טיפול רפואי בישראל מכח חוק ביטוח בריאות ממלכתי והביטוח הלאומי, בלי שום קשר למקום בו החל האירוע הרפואי, גם אם זה בחו"ל. (הדבר קצת שונה כאשר מדובר בתאונות דרכים לדוגמא אבל כל עוד במחלות עסקינן, אתה זכאי לטיפול ולהמשך טיפול. זו זכות בסיסית מכח החוק. לסיכום: אתה רק צריך לקבל מהקרדיולוג מכתב שמציין שלא הייתה כל החמרה או שינוי במצבך הרפואי במהלך החצי שנה האחרונה ולרכוש ביטוח שבאופן מפורש נותן לך כיסוי להחמרה במצב הרפואי עת תשהה בחו"ל. אני מאחל לך רק בריאות ואריכות ימים רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל