עלויות ביטוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

30/09/2012 | 03:35 | מאת: דוד

מהי בערך העלות לביטוח רפואי לחול לשנה אחת באירופה? והאם זה משתנה ממדינה אחת לשניה אם אני מבקר בכמה מדינות? אין לי מחלות או דברים מיוחדים שצריכים ליקר את העלות,וגילי צעיר יחסית. ואיפה הכי משתלם לעשות אותו בארץ או בחול? (בדרך כלל המחירים בחול זולים יותר,אולי גם פה זה ככה?)

שלום דוד, עלותו של ביטוח רפואי (ביטוח מקיף ולא ביטוח נסיעות הנועד למצבי חירום בלבד) נעה בין 180 - 400 אירו בחודש ולעיתים אף יותר. ההפרש נובע מהיקף הכיסוי, הן במקום בו אתה שוהה והן מבחינת כיסוי במקומות שונים בעולם, מגילך וממצבך הרפואי וכמובן ממדינת השהות. ביטוח רפואי יש לרכוש בהתאמה אישית לצרכיך גם מבחינה רפואית אבל כפי שציינת, גם מבחינת השהות במקומות שונים בעולם. וזה עונה לך גם על שאלת ה"משתלם". משתלם זה מה שמתאים לך מבחינה אישית. אתה יכול לרכוש ביטוח מקומי בגרמניה לדוגמא, אבל הוא יהיה יעיל רק בגרמניה ואם בטעות חלית באוסטריה או ברומניה, לא תוכל להשתמש בו. מצד שני אפשר לרכוש ביטוח מקיף לכל אירופה. העלויות בחברות המבטחות אותך ברמה בינלאומית (בד"כ למעט ארה"ב) הן די דומות בין ישראל לחו"ל, מה גם שאין הרבה חברות שמוכרות ביטוחים בינלאומיים (הכוונה היא לביטוחים רפואיים ולא לביטוחי נסיעות לחו"ל). המלצתי היא אחת : צור קשר עם החברות השונות, תבקש לקבל את תנאי הכיסוי המפורטים של כל אחת מהחברות, תתמקד במה שחשוב לך (שהייה במדינות שונות, מצב רפואי, כיסוי בישראל וכדומה) ובחר שתי חברות שנותנות לך את המענה המקסימלי לצרכיך. רק בלשב זה עבור להשוואת מחירים (וכמו שאני תמיד אומר : אפשר לרכוש מזדה 3 ומזדה 6. שתיהן מזדה, אבל לכל אחת נתונים משלה וכל אחת מתאימה למישהו אחר). בהצלחה וחג שמח

01/10/2012 | 23:52 | מאת: דוד

מה ההבדל בין ביטוח נסיעות לביטוח מקיף? חוץ מההבדל במחיר. מה ההבדל ומה זה בידיוק נותן? תודה דוד.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל