כיסוי להפסד כרטיס נסיעה והוצאות טיסה נוספות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

20/09/2012 | 21:23 | מאת: אורי

שלום! שלום הנושא: ביטוח נסיעות לחו"ל מורחב "עם מחלה קיימת" אני מוכר כחולה טרשת נפוצה,מצבי יציב ואין לי אישפוזים במהלך השנה האחרונה השאלה: האם יש כיסוי להפסד כרטיס נסיעה והוצאות טיסה נוספות כתוצאה מהחמרת מחלה קיימת כפי שציינתי במהלך 45 יום טרם הנסיעה? להתייחסותך אודה בברכה

שלום אורי , באופן כללי מחלה קיימת בחוזי ביטוח נסיעות לחו"ל מוגדרת כבעיה רפואית אשר קיימת לפני תחילת הביטוח ולא חל בה על שינוי במהלך חצי שנה שקדמה לתאריך הנסיעה (לצורך העניין החמרה יכולה להיות גם טיפול תרופתי ולא רק אשפוז). זו ההגדרה הכללית ולכן כל מי שעונה להגדרה זו ורכש ביטוח, לעניות דעתי זכאי ליהנות מכל הכיסויים שרכש. אלא שבמקרה הספציפי הבעיה היא דווקא ברכישת הביטוח ולא בכיסויים שבו. לצערי, רכישת ביטוח על ידי חולים במחלות כרוניות קשות אינו עניין של מה בכך. פספורטכארד לדוגמא מוכרת ביטוח גם לחולי טרשת נפוצה אולם מסייגת את הכיסוי לביטול או קיצור נסיעה כתוצאה מהחמרה של המחלה. כפי שאני תמיד מציע בפורום - ניתן ליצור קשר עם חברות הביטוח השונות, להציג את הנתונים המלאים ולקבל אישור כתוב לכיסויים ככל שהובטחו. בברכה, רן

22/09/2012 | 23:47 | מאת: אורי

רן שבוע טוב ותודה על התייחסותך למעשה שוחחתי עם נציג פספורטכארד בנושא שבנדון ולדבריו אין כיסוי להתפרצות המחלה טרם הנסיעה ולדעתי כך גם הדבר גם בפוליסת שרותי בריאות כללית. ביצעתי השוואה בין הביטוחים שבנדון ומצאתי שינויים מינוריים לכאן ולכאן אך קיים פער גדול בתשלום הפרמייה בין הביטוחים. וכמו תמיד אין לי תשובה ברורה למי עדיפות כמומחה בנושא שבנדון מבקש את המלצתך היכן כדאי לבצע ביטוח תודה

היי אורי, יש להבדיל בין שני חלקים בשאלה שלך: החלק הראשון הוא רפואי והשני קשור לביטול נסיעה. אכן אין כיסוי להתפרצות (חס וחלילה) של המחלה לפני הנסיעה באף אחד מהביטוחים מבחינה רפואית, אולם, אם הצהרת על מחלתך במעמד ההצטרפות ולא נמסרו לך סייגים כלשהם ביחס למחלה (כגון בייג המבטל את הכיסוי לביטול או קיצור נסיעה כתוצאה מהמחלה) לעניות דעתי תהיה זכאי להחזר על ביטול נסיעה במידת הצורך. וכאן אני מחזיר אותך להגדרת מצב רפואי קיים הנהוגה בפוליסות הביטוח כפי שציינתי בתשובתי הראשונה והגדרה זו מתייחסת במיוחד גם למצב בו התפרצה המחלה עת אתה שוהה בחו"ל. חשוב מאוד לברר גם עניין זה באופן מפורש. לפני שאתייחס לעניין הפרמיות, גילוי נאות : פספורטכארד הינו מוצר של חברת דיוידשילד בה אני מועסק כחתם רפואי ראשי (בין היתר גם של מוצר פספורטכארד). מבחינת ההבדל בפרמיות : בפספורטכארד, על אף שאין כיסוי במקרה של טרשת נפוצה לביטול או קיצור נסיעה, אם חס וחלילה תהיה התפרצות של המחלה בחו"ל יהיה כיסוי לטיפול הרפואי (ואם צריך גם הטסה רפואית) הנדרש עד לתקרה של 50,000$ . מכאן הפרמיה הגבוהה יחסית. בביטוח של קופת החולים (אגב, מדובר על ביטוח של חברת כלל ולא של קופת החולים עצמה) יש לברר עם חברת הביטוח עצמה (ושוב, לא לברר בקופת החולים אלא במוקד של חברת הביטוח) האם יהיה כיסוי להחמרה של המחלה בחו"ל באופן מפורש ולא להסתפק בתשובות מעורפלות. מכאן אני מניח שההחלטה כבר תהיה קלה. בהצלחה

23/09/2012 | 00:16 | מאת: אורי

רן תודה התשובה הייתה ברורה מאוד ומשכנעת תודה רבה שלא נזדקק ורק שנהייה בריאים שנה טובה וחתימה טובה

רק בריאות וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל