החרגות בכפל ביטוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

26/08/2012 | 23:21 | מאת: אושרי

שלום רב, יש לי שאלה קצת מורכבת.. יש לי 2 ביטוחי בריאות קולקטיביים ( אחד ממקום העבודה של הוריי ואחד ממקום עבודתי, בשניהם עברתי את תקופת האכשרה) לשני ביטוחים אלו התקבלתי ללא חיתום רפואי וללא חתימה על ויתור סודיות בנוסף רכשתי ביטוח פרטי באותה חברת ביטוח בו כן מילאתי הצהרת בריאות ובמסגרת החיתום החורג לי הגב ועמוד השדרה. האם בעת תביעה של הביטוח הקולקטיבי תוכל החברה לטעון שאזור הגב ועמוד השדרה מוחרמים? ( למרות של ביטוחים אלו הצטרפתי כאמור ללא חיתום)?

היי אושרי, התשובה פחות מורכבת מהשאלה . כל אחד מהביטוחים שיש לך עומד בפני עצמו והזכאות מתקיימת בכל אחד מהביטוחים בנפרד. העובדה שבאחד הביטוחים קיימת החרגה לגב ולעמוד השדרה אינה משפיעה על הכיסויים האחרים שברשותך, קל וחומר כאשר לא נדרשת לחיתום רפואי ולהצהרת בריאות ולאחר שהסתיימו תקופות האכשרה(עניין זה מוסדר בתקנות הפיקוח על עסקי ביטוח לעניין מצב רפואי קודם). כל עוד השירותים הרפואיים אותם צרכת מכוסים בתכנית הביטוח הקולקטיבי, לא ניתן להחיל עליהם הוראות חיתומיות הקשורות לביטוח אחר (גם אם הוא באותה חברת ביטוח). בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל