עו"ד לתביעות כבודה ביטוח חו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

06/08/2012 | 14:30 | מאת: אלרון

שלום רב לפני כחודש טסתי לוינה במסגרת עבודתי ולקחתי עימי את הלפטופ שלי. באחד הימים אחרי ארוחת צהריים התיישבתי בפארק הסמוך למלון עם הלפטופ ובשלב מסויים כנראה נמנמתי וכשפקחתי את עיניי הלפטופ כבר לא היה שםץ חשוב לציין שהלפטופ היה עלי! חברת הביטוח טוענת שהכיסוי אינו תקף שכן זוהי רשלנות מצידי. ברור לי נסיון ההתנערות של חברת הביטוח. גם אני בטח הייתי מחפש תירוץ לא לשלם. יחד עם זאת איני חושב שהיתה כאן רשלנות. מי יכול להעלות על דעתו שבאמצע פארק הומה אדם מישהו פשוט יבוא ויקח מעליך את המחשב ברגע שתעצום עין. אשמח לשמוע ממומחים בתחום אם אכן יש לי קייס לתביעה והפניה לעו"ד טוב בנושא. בברכה אלרון

שלום אלרון, זו שאלה מורכבת מידי בכדי שיהיה אפשר לענות עליה בפורום זה. השאלה מורכבת ממשתנים רבים כגון סוג התכנית שרכשת, היקף הכיסוי וכדומה ומעל זה הפרשנות הניתנת לסעיפי הפוליסה. האם פרשנות דווקנית או פרשנות מהותית או בכלל משיקולים אחרים. כך גם לעניין הפרשנות לסעיף ההתרשלות ככל שקיים. פוליסות ביטוח לרוב כוללות חריג להתרשלות. השארת ציוד יקר ללא השגחה יש בכך משום התרשלות של המבוטח (אגב, רשלנות היא כאשר הנזק הוא לאדם אחר)ועל פניו המקרה שאתה מתאר נראה כהתרשלות. הצפיה מה יקרה כאשר ננמנם בפארק הומה אדם עם מחשב על ברכינו היא לעניות דעתי אובייקטיבית ולא סובייקטיבית (לא מה אתה חושב באופן פרטי אלא מה נכון וראוי לחשוב ביחס למצב). אינני יכול להמליץ על עו"ד מסויים אולם עליך לאתר עו"ד המתמחה בדיני ביטוח. בהצלחה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל